Gule citroner

gule_citroner

Citrontræet havde nær fået sit endeligt sidste vinter. For lidt lys, for lidt vand. Alle bladene havde det tabt.

Redningsaktionen blev sat i værk. Ny stor flettet kurv, omplantning, ny jord, beskæring, vand. Jeg tror det er på samme måde med mennesker, vi skal havde den jord og det vand og det lys og den næring, som vi skal have, ellers sygner vi hen og taber vores blade. Jeg tror det er en fælles opgave at have den opmærksomhed på andre, give en sjat vand hvis man har noget til overs. Og det har man jo tit. Trænger man selv, ja, men så er der nok nogen, der giver een et skvæt.

Under alle omstændigheder blomstrede træet med mange duftende citronblomster – og et par stykker af dem blev til de fineste gule citroner.

Desværre kan myrerne lide citrontræet og de holder bladlus i kolonier. Jeg ved ikke om de kan klare kulden i vinter. Eller måske skulle jeg vaske blade og kviste i sprit/sæbevand, det har før hjulpet på rosernes lus. Og hvem er mon myrens fjende? Vi importerede mariehøns i løbet af eftersommeren, men tilsyneladende ikke i tilstrækkeligt antal.

One comment

  1. Et godt regnvejr skulle kunne få has på bladlus, overspuling med vand er sikkert også effektivt, men en stor tung plante er vel ikke så nem at få slæbt udenfor.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s