Raps og raps

I dag er der ikke noget foto.

Mick og jeg gik en tur rundt på og om vores skønne ejendom i det dejlige solskinsvejr. På nabomarken, der har ligget brak stort set alle de år vi har boet her, er der nu sået konventionel raps. Planterne står saftigt og strunkt, med den smukkeste mørk grå-blå-grønne farve. På den anden nabomark, “oppe bagved” er der også sået raps. Af den samme slags, af den samme landmand, på det samme tidspunkt. Markerne støder op til hinanden og vi går vores tur lige i skellet. Mick gjorde mig opmærksom på, at de planter, der står på “vores side”, altså på den tidligere brakmark, er tydeligt større og vokser mere jævnt end tilfældet er på den anden del af rapsmarken.

Reklamer

2 Comments Tilføj dine

  1. evp siger:

    I mange år har vi haft store marker med raps, nu kommer der vel flere, fordi man kan bruge olien fra planterne til opvarmning. Sådan har jeg forstået det.
    KH mor

  2. annemoloney siger:

    Ja, rapsolie er godt både i madlavningen og i diverse motorer, Der er en gut her på Fejø, der har et rapsanlæg stående og han producerer sin egen diesel. Det tiloversblevne går til dyreforder. Kagerne, hedder det vist.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s