Nå, hvad er dagens tekst

Hmmmmm, Anita køber porrefrø med hjem til mig  🙂

Ellers er det ikke så meget i haven som på en række andre områder af mit ikke helt uspændende liv at der sker ting og sager. Faktisk skal jeg vel også til at lægge kartofler til spiring. Det gjorde Bebber altid i kostalden i midten af februar og så havde han de allertidligste nye kartofler, som han kunne få en god pris for på torvet. Det var så dengang i 40´erne og 50´erne – eller var det endnu før?

Men det gælder stadig at man kan lægge kartofler til forspiring snart. Sidste år var mit resultat ikke noget at prale af, men jeg kunne jo tænkes at få mere held med det i år?

3 comments

 1. Det med spiring af kartofler er sikkert noget af en kunst. Bebber og hele familien boede jo på øen Egholm fra 1932 til 1939. (Kriseårene, hvor masser af landbrug gik rabundus.) Det gjorde forpagtningen på Egholm ikke, bonden fandt ud af, at man kunne dyrke tidl. kartofler, han kunne få tidligere kartofler end fra Samsø, som altid havde forsynet Grønttorvet i København. Bebber dyrkede sine tidlige kartofler, fragtede dem til Korsør ell. Skelskør og fik dem transporteret til Grønttorvet. Han har fortalt, at han også selv tit stod på torvet og solgte sine kartofler til de fine familier i København. Han tjente så mange penge, at han kunne købe Kathrinelyst i 1939.
  Jorden på Kathrinelyst egnede sig ikke til dyrkning af tidl. kartofler, han fandt på noget andet.
  Du får sikkert en del gode kartofler af dine forspirede knolde, du bor jo på en ø.
  KH mor

 2. Det er altså dejligt med havebrug- alle de forberedelser, alle de tanker og forventninger 🙂
  Uhmm- nykogte kartofler med en klat smør og et gavmildt drus dild !

 3. Jeg tror jeg tager kartofler, kålrabi og gulerødder i dag. Kogte med en smørklat og så klipdrys fra de spirende hvidløg i permakulturkurvene. Uhm! Enkelt og godt og fyldt med C-vitamin.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s