Hvad koster kød

Dette interessante indlæg fandt jeg på bloggen “Vibekes mad”. Det er et interessant sted på nettet, som jeg med garanti vil vende tilbage til.

“Bliver der spist mindre kød, vil det ifølge hollandske forskere frigive enorme arealer til ny vegetation – og samtidig vil køerne slippe færre prutter ud. Dermed spares 110.000 milliarder kroner i kampen mod global opvarmning, skriver Ingeniøren.
Det er forskere fra Netherlands Environmental Assesment Agency, der har set på kødforbruget. Og undersøgelsen viser, at går hele verden på diæt og skærer det ugentlige kødforbrug ned fra 1400 gram om ugen per person til 70g fra kødkvæg og 325g kylling og æg, så vil verden spare de mange penge, skriver TV2
Fra 1400 gr. Kød til 395 gr. Om ugen – det er altså noget af et spring, nu er jeg selv glad for kød, men dog ikke mere end jeg sagtens kunne omlægge to dage om ugen til vegetarmad, det gør jeg ofte, især når der er masser af friske grøntsager i haven, og jeg kunne vel også skære 50 gr. Kød om dagen fra de øvrige dage, så måske kunne jeg halvere forbruget af kød, og det lyder i mine ører, som noget man kunne gennemføre, men skære ca. et kg. væk hver uge, det tror jeg ikke kan lade sig gøre, med mindre, at vi alle begynder at spise Kina mad, – det er måske løsningen, gad vide hvordan amerikanerne vil klare det, jeg syntes altid, som alt andet i USA, så er bøfferne kæmpestore.
TV2 skriver, at et areal på omtrent halvanden gange USA’s størrelse – 15 millioner kvadratkilometer – ville blive frigjort ved den foreslåede kostændring.
Ny vegetation på arealet kunne suge CO2’en op, lige så vel som man ville reducere drivhusgasudslippet med 10 procent. Samlet set vil det halvere omkostningerne af klimakrisen, mener forskerne.”

One comment

  1. Det er sikkert godt, at en masse mennesker lægger hovederne i blød for at finde ud af, hvordan vi udnytter vor klodes ressourcer bedst muligt. Meget kunne sikkert gøres bedre og anderledes, end vi lige gør det nu.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s