Hybensuppe

hybenSe lige her, hvad der lå i posten i går! Tørrede hyben til 1 1/2 liter suppe plus en enkelt lille tørret chili. Den sidste vil jeg tage frø af, det er i disse dage jeg begynder at så i vindueskarmene.

Opskriften til hybensuppen kan du se på Birgits hjemmeside, det er nemlig Birgit, der er den glade giver og inspirator.  TAK! Så kom ikke her og sig at kontakt via internettet er det bare tidsspilde!

5 comments

  1. Hyben skulle være propfyldte med C-vitaminer, og så smager de tillige godt. Det bliver nok en dejlig suppe.
    KH mor

  2. Den blev god, hybensuppen. Jeg har lidt endnu til at spise i dag. Det der twist af chili, det er fint. Vi har hyben i haven, sidste år ordnede vi en del og lavede en kombineret æble-hybenmarmelade, det var godt. Men man kan altså også tørre dem…… jeg er nu bange for at de vil mugne. Men fryse dem ned, så. Ja, det må prøves.

  3. Ja, hyben er i mere end proppet med c-vitaminer. Ifølge hyben-portalen http://www.alt-om-hyben.dk svarer 1 kop hybenpulver til mængden af c-vitamin i 40 appelsiner. Det viser lidt om, hvor sunde hyben er. Der er en grund til at gigtpatienter får utroligt meget hyben i deres kosttilskud. Men hyben er desværre stadigvæk en alt for overset frugt.

  4. Tak, Mona, for linket til alt-om-hyben og de interessante oplysninger om hyben. Jeg synes det er så godt, når vi kan bruge de lokale produkter, her tænker jeg på hyben i stedet for blåbær. Blåbær har fået en mægtig “craze” omkring sig med masser af dokumentation for de gavnlige virkninger – hvilket jo er sandt. Men at for eksempel hyben og solbær har lige så gavnlige medicinske og sundhedsmæssige virkninger, det er der ikke lige nogen firmaer, der har haft interesse i at få frem i medier.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s