Det daglige brød

For snart et år siden hjembragte vi den skønneste surdej fra Den selvforsynende Landsby på Sydfyn. Opskriften passede til 7 brød, men det er lige i overkanten til vores ovn, der ikke er varmluft, så der kan være tre rugbrødsforme ved siden af hinanden. Jeg fik opskriften tilpasset og så har vi ellers været selvforsynende med rugbrød siden.

Og så alligevel. Det gik lissom i stå. For tre uger siden bagte vi gen og surdejen var noget underlig. Brødet blev hellerikke det bedste. Så da vi i aftes slog brød op igen, så var jeg noget tvivlende på udfaldet. Brødene står i oven natten over. 12 timer. Da jeg kiggede her til morgen så det ikke ud til at der var begyndt nogen hævning. Jeg satte ovnen på 50 grader for at give dem en chance inden jeg skruede endeligt op for varmen. Og så hævede de!! Lisså fint på 30 minttter. Derpå to timer ved 175 grader og vi tog de tre skønneste, velduftende brød ud af ovnen. Tilsammen har vi spist 1/2 brød i dag, jeg tegner mig for 6 skiver – men så har jeg hellerikke spist andet.

Fotoet er desværre ikke blevet til noget, men hvad, et hjemmebagt rugbrød, det har man jo lissom set før – og smagen, ja den skal under alle omstændigheder opleves.

Reklamer

Published by: Anne Moloney, Fejø Retreat

I live together with my husband at the most wonderful place of Fejø Retreat. I am a trained mindfulness meditation teacher and body psychotherapist. On the land we are realizing our permaculture design with the help of many volunteers. A healing garden opened in 2013.

Kategorier forår, nydelse2 kommentarer

2 thoughts on “Det daglige brød”

  1. Det lyder lækkert, at I bager jeres eget rugbrød! Hvis jeg havde lidt mere tid, ville jeg også prøve. Vi køber en del af vores brød i Torup, der har et næsten nyt bageri i den økologiske landsby.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s