Pebermynter

pebermynte_1pebermynte_2pebermynte_3Faktisk har jeg FIRE forskellige pebermynter! men det var kun de tre af dem, som jeg kom i tanke om forleden, da jeg havde camera med ude i bedene.

Øverst er det en lækker mynte, som jeg fik med hjem fra Orø Urtehave i 2007. Den har en ren og klar, fin smag.

Midterst er en almindelig mynte, som har bredt sig over et pænt stort område i halmhyttebedene. Den smager dejligt og er også god at tørre.

Nederst er en super pebermynte, der også breder sig villigt. Den er god til te, til at tørre og i øvrigt i alt muligt, kolde drikke, i solbærmarmelade og tærter, med rødbeder. Jeg fik en lille potte med den i for mange år siden, lige da vi var flyttet hertil. Mystisk, jeg plejer altid at kunne huske, hvem jeg får hvilke planter af – men denne pebermyntes oprindelse er gledet ind i glemslens mørke.

Den ikke fotograferede er en lille japansk mynte, den står for tæt på ananssalvien og har derfor haft for lidt plads. Jeg fik den i Orø Urtehave, den har en fin smag i teen.

Alle smager de af pebermynte, men med hver sin smagsnuance.

2 comments

  1. Store te-drikkere har glæde af disse forskellige mynteplanter, de smager jo godt. Har selv haft mynteplanter i haven en overgang, kan huske de bredte sig ganske hurtigt.
    KH mor

  2. Hvor er det spændende, at du har flere sorter af pebermynte. Det har jeg aldrig prøvet, men det får jeg lyst til, når du fortæller …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s