Græsser

græsserI haven har vi forskellige plejeniveauer. 1 er det græs, der bliver slået en gang om ugen. 2 er det græs, der bliver slået med le inden Skt Hans og en gang mere i efteråret – hvis vi når det. 3 er de områder, hvor vi blot fjerner gråbynke, brændenælder og syre og tidsler.

I områderne med 2 og 3 skrider græsserne lige nu. Der er mange forskellige typer og een af mine bekendte, som forstår sig på den slags, siger at græsser er noget af det mest mangeartede og i virkeligheden vanskelige at lære at se forskel på.

Denne her hedder hejre. Der er mange forskellige arter inden for hejre. Akset folder sig ud, langt, feagtigt, yndefyldt. Dér hvor jeg har fotograferet står også en staude, som har sået sig selv, den er stor, robust, bredbladet. Som kontrasterne i livet.

2 comments

  1. Godt at blive mindet om, hvor smuk græs kan være. Som regel tænker jeg bare på græs som en græsplæne, jeg slår en gang om ugen.
    KH mor

  2. Græsser er noget af det smukkeste, jeg kender – så yndefulde, hvis de får lov til at vokse helt ud. Jeg holder meget af grøftekanter, hvor man netop kan se mange græsarter …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s