Permakulturkursus, den 5. dag

31. juli.

Det er fredag. Vi slutter i eftermiddag kl 15 og jeg tager et smut til Herlev, tilbage til Landsbyen i morgen lørdag og deltager som wwoof´er på søndag. I løbet af weekenden skulle jeg grne få lavet mit design groft.

Og så er der en uge mere.

I aftes fremlagde vi arbejdet med eftermiddagens minidesigns – det var gået ret godt!
Bagefter så vi en spændende film fra Cuba, om hvordan de omlade landbruget og fødevareproduktionen efter 1989, da de ikke længere modtog bistand fra det tildligere sovjetunion, og senere igen da de blev underlagt stort set international handelsembargo.
Det lykkede i Cuba at etablere en lokalt baseret højintensiv organisk/økologisk fødevareproduktion med stort set ingen brændstofforbrug, hverken i produktionen eller til transport.

Det er sandsynligt at den vestlige verden kommer til at opleve en lignende krise på grund af mangel på brændstof, en mulighed er at bruge Cuba som eksempel – ikke politisl men rent praktisk som model for hvordan man kan gennemføre en omlægning.

Senere så jeg en fil mere, “Permaculture in practice”, om et stort sted i Hampshire, England hvor de har arbejdet med permakultur  som socialt projekt.

Her til morgen har jeg set yderligere en DVD med Robert Hart og hans Skovhave, Ken Fern med projektet “Plants for a future” og Mike and Julia Guerra, der dyrker 250 kg frugt og grøntsager i deres lille permakultur skovhave ved deres hus. For- og baghave.

Formiddagen er gået med at tale om design, hvordan vi konkret gør.
Samt om hvordan det går i Selvforsynende Landby med deres design, om de rent faktisk opnår at bidrae til at genopbygge jordens resuser. Det var ret interessant, fordi det gør de ikke – i følge beregningerne – men de slider lngt mindre på resurseren end gennemsnittet af resten gør.

Jeg har købt Kens Ferns bog “Plants for at future”.

One comment

  1. Vi ved nu, du nåede Ulbølle som planlagt og er klar til endnu en hektisk uge. Skønt du midt i travlheden også dukkede op i Herlev. Håbder, du får en udbytterig uge 32.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s