Permakulturkursus, uge 2, dag 1

I fredags sluttede vi allerede klokken 15 og vi tog af sted til hvor-vi-nu-tog-hen.

Jeg kom retur til Den selvforsynende Landsby lørdag aften. Søndag skulle jeg wwoof´e og jeg malede den gamle fordør på stuehuset på Højgård. Med linoliemaling, forstås! Penslen skulle jeg rense i brun sæbe – og det måtte jeg ikke skylle ud i håndvasken, fordi det kunne skade væksten i pileanlægget, det lokale rensningsanlæg. Det er en af de ting, der sker, når man gør tingene lokalt, det kan umiddelbart virke mere besværligt, men realiteten er at man får konsekvenseren af sine handlinger umiddelabrt tættere på egen krop og derved for man også større forståelse for, hvordan man kan leve, så verden kan formodes at blive til et bedre sted at være.

Søndag aften var vi et par stykker, som så vi en ret interessant film, “A Crude Awakening” som handler om hvordan vores vesterlandske kultur i en ret kort årrække har fulstændig baseret sig på olie og gas som energikilde for vores høje økonomiske vækst og høje levestandard. Vi lever af olien. Vi er afhængige af olien, svarende til en ubevidst narkotisk afhængighed. Produktionen af olien har peak´et og det er vanskeligt at skaffe energi i de mængeder som vi har fået brug for med vores nuværende livsstil, også fordi verdensbefolkningen er steget så relativt koloenormt i løbet af en relativt kort årrlkke. Det er en gut, som hedder Hubbard, som allerede i 70´erne forudså denne udvikling og som også kom med forslag til hvad vi kunne gøre – men politisk er emnet uinteressant: Hvordan forebygger man en katastrofe. Det er meget bedre at komme efter at katastrofen er sket og have forslag til, hvordan man kan arbejde sig ud af katastrofen og få samfundet til at fungere igen.

I dag her til formiddag har programmet stået på spildevand og damme.

Spændende – ikke mindst fordi vai har besluttet at vi vil anlægge et vådområde og en sø som en del af vores design derhjemme.

2 comments

  1. Jeg synes det lyder så vanvittig spændende .
    Og netop det man at se konsekvensserne af ens handlinger, det er så vittigt og det er vi mange der kunne lære noget af.

  2. Jo, I hører om rigtig mange ting på kurset, det bliver sikkert en god ting at have in mente, når I skal lave om på farmen derhjemme.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s