I spandevis af hyldebær

hyld_i_spandDe har hængt der og være plukkeklare i nogen dage efterhånden, hyldebærrene. Så det var sidste udkald at vi gik ud med spandene i dag og plukkede, 5 spande i alt blev det til på buskene lige omkring huset. Før i tiden gik vi længere væk for at plukke hyld, men som årene er gået er det kommet gode buske tæt på huset. Nogen af dem har vi sat for efterhånden en del år siden, de er indkøbt økologisk! Men de er forblevet små grundet dådyr og lignende. Nu er de store og de skal skæres ned til vinter. Andre har sået sig selv, det gør hyld som bekendt villigt og man kan have lidt foragt for denne plante, der er så nem.

Jeg elsker mine/vores hyldebyske, de er smukke og duftende i juni, bærklaserne pynter hele sommeren både som grønne og efterhånden som de får den næsten sorte farve. Men det bedste af det hele er:

hyldebaersuppeHyldebærsuppen!

1 del hyldebærsagt og 1 del æblesaft, lidt sukker og brødterninger ristet i smør og honning. Det er simpelthen en delikatesse.

9 liter saft kom i fryseren, jeg fryser det ned i mælkekartoner foret med en plasticpose, så kan de stå rigtig tæt på bunden.

One comment

  1. Skønt må det være med hyldebærsuppe og forråd i fryseren af saft. Min barndoms forkølelser blev helbredt med hyldebærsaft, det var en medicin, der oven i købet smagte dejligt.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s