Æblegastric

Der står et enkelt glas på bordet i køkkenet nu.

Man tager 1 liter friskpresset æblesaft og 300 gr økologisk rørsukker. Koger det ind – i dette tilfælde blev det til 450 ml, dvs man koger det ind til ca 1/3. Hvis æblesaften er meget sød kan man komme noget æblecidereddike i eller andet surt. Hvis det hele bliver for surt, ja, så tilsætter man mere sukker.

Jeg lavede det også sidste år efter en hardcore opskrift i een af Camilla Plums bøger om æbler. Hun skrev 7 dl friskpresset æblesaft.

Hvorom alting er, så er det et ikke mindre end fantastisk produkt. I dag lavede jeg den mest vidunderlige lille dresseing af et par skefulde af den nylavede æblegastric og en skefuld dijon sennep. Hældte det over kogte bønner og snittede lidt rå rødbede ned i. Pragtfuld frokostret med et pandebrød til – andet brød er sikkert lige så godt.

Man kan bruge det som smag i is, creme, bagværk. Hælde det i ovnretter, gryderetter, saucer. Eller hælde en smule ufortyndet overn på is, kage – sådan a la coulis. Det er mig en sand gåde at dette produkt ikke er mere kendt og vidt udbredt. Selv lærte jeg det først at kende som 56 årig.

Reklamer

One Comment Add yours

  1. evp siger:

    Lyder som et fantastisk produkt. Først og fremmest må man vel have en supergod saftpresser og en masse æbler. Det er æbleår her i 2009, så jeg spiser masser af æbler, en god saftpresser har jeg desværre ikke.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s