Antiforbrug

I løbet af de sidste snart mange år har vi her på Fejø Retreat udviklet en i en vis udstrækning antiforbrugende livsstil.

Og det er dejligt.

Livet bliver mere og mere fyldt af glæde og mening, stort set jo mindre forbrugende vi bliver. Vi har selvfølgelig en bevidsthed om forbrug, eller måske rettere antiforbrug, men vi nægter ikke os selv noget. Vores antiforbrugende livsstil udspringer af lyst, lyst til at eksperimentere, se hvad der sker hvis……… Og nu har vi ikke bil, vi har ikke TV, jeg har ikke købt tøj ud over lidt i genbrugser i over 5 år, vi spiser ikke kød, vi drikker ikke mælk, vi drikker stort set ikke alkohol, vi separerer urin og fækalier og bærer urinen ud, vi affaldsssorterer (og producerer meget lidt affald til beholderen på 125 liter til 14 dage, det mindste man kan få) og komposterer og recirkulerer.

Ud over det laver vi kropsøvelser og cykler, jeg vinterbader, vi danser, synger, spiller musik, jeg mediterer – men mest af alt er vi glade for det, som vi gør. Ellers må det ligge.

Se post hos “Et liv med tid” her . Jeg har skrevet stort set det samme som kommentar i en inspirerede post om at give jorden dens kraft tilbage.

Ja, hvad var man dog ellers permakulturist for?

2 comments

  1. I denne tid, hvor der tales og tænkes ganske meget på vor klodes fremtidige klima, er det godt at læse lidt om antiforbrug.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s