Mere blæst og mere sne

I morgen skulle det i følge DMI stilne af. Vi har lånt en bil og skal til Kbh´s omegn på julevisitter. Man kan simpelthen ikke nå frem og tilbage den samme dag, hvis man tager toget, så vi vælger at poste lidt mere CO2 ud i systemet frem for at tage en overnatning i storstaden. Til gengæld er vi 2 i bilen på vejen derind og 3 på vejen hjem.

Jeg tror ikke meget på dårlig samvittighed og tanker om hvad man kunne, burde eller skulle have gjort. Men en smule reflektion skader ikke, og da slet ikke i forbindelse med at man helhjertet vedgår sig det, som man gør bevidst.

Jeg er overbevist om at det helt store flertal af os mennesker gør det, som vi gør som det bedste alternativ. Ubevidst er de fleste af os drevet af begær, magt, angst – altså det irrationelle frem for som vi henholder os til at sige, at vi er drevet af fornuften.

Vi så en film hos et par på øen forleden aften, “Stupid Man” hed den og der var danske undertekster. Den er klart værd at se, ikke mindst i disse klimatider hvor vi hører så meget om de menneskeskabte ulykker.

One comment

  1. Vi mennesker er jo glade for bilen som hjælpemiddel, når vi så husker at gå eller cykle på korte afstande – eller tage de offentlige transportmidler, så har vi vist gjort en rimelig indsats.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s