Kyndelmisse

I dag er det den 2. februar og dermed Kyndelmisse. Midvinter.

Dette er tidspunktet, der ligger mellem høst og høst. Når du høster skal du jo nemlig høste nok til et lager, der kan vare helt frem til næste høst.

Sådan var det “i gamle dage”. Men faktisk kan man læse i kloge hoveders historiebøger at så langt fremme som i 1920´erne og 1930´erne i Danmark var der mennesker, som døde af sult i april ogmaj. Ikke enkeltstående tilfælde, men almindelig dødsårsag: sult.

Det virker helt surrealistisk i vore dage, hvor det omvendte, altså overforbrug og overspisning med hvad det medfører af livsstilssygdomme, er dagens udfordring. Ikke noget med at vi ikke har mad nok, men vi kan ikke administrere forbruget af det mad vi har.

Selv om det er tirsdag og aftenen står i folkedansens tegn, så holder vi et lille arrangement, traditionen tro og fejrer med taknemmelighed at vi ikke behøver at sulte.

2 comments

  1. Prøver din ret fra i går…eller sådan lidt a lá – jeg laver den i Römertopf, tilføjer gulerødder, et par skiver citron, 1 knust laurbærblad, lidt chili og mine egne henkogte tomater (Camilla P´s opskrift) og så får jeg couscous til, det er også godt, chili er god til både gulerødder og rødbede, synes jeg. God Kyndelmisse

  2. Kyndelmise er genopstanden, Struense afskaffede den, har man lært (blev halshugget i 1772), så det er jo nogle år tilbage. Her i den kolde og mørke tid, er det rart med nogle lys at varme sig ved ved kyndelmissetide.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s