Soyamælk

Man starter dagen før med at sætte 200 gr soyabønner i blød i koldt vand.

Så kører man det i den uundværlige køkkenmaskine med det gode danske navn foodprocessoren med lidt kogende vand. Jeg gør det ad to amgange, for det er ligesom det vokser og så sejler det ikke ud over maskinens kanter. Men det kommer jo lidt an på hvor stor en forrdprocessor man har.

Op i en gryde, gerne en stor. For nu skal der tilsættes 1 1/2 liter kogende vand og det skal op på kogepunktet. Lige når det når kogepunktet udvider det sig h-e-e-e-e-lt enormt, så man skal holde øje. Og alligevel er det godt at have rigeligt med plads i gryden. Man rører rundt, for det brænder også på, værre end risengrød.

Så hælder man det gennem et klæde, det ses på farven at jeg bruger mit saftklæde. Det er kogt!

Der bliver den herligste soyamælk, vi smager til med salt og lidt sukker, da den er meget fad i smagen i sig selv. Jeg skal i dag forsøge at komme lidt citronsaft i og se om det samler sig, for så skal jeg prøve at lave tofu af soyamælken.

I saftklædet er et restprodukt, meget proterinholdigt, nemlig den kværnede, kogte soyabønnemasse. Vi er ikke så gode til at bruge det endnu, vi putter det i brøg og forskellig slags vegefars.

Det tager en lille halv time at lave det. Men så kan man også tage sig en kop kaffe og en lille mad undervejs og ordne lidt opvask. Hvis der da ellers er noget.

Reklamer

3 Comments Add yours

  1. Losarinas mor siger:

    Hatten af , for du laver det selv !

  2. evp siger:

    Hvis man vil have noget nyt og spændende, er det vist om at komme lidt om i omdrejninger. Godt at høre lidt om, hvad man kunne få tiden til at gå med, hvis man havde lidt mere energi.KH mor

  3. Lavendel siger:

    Jeg har prøvet det et par gange, det er jo egentlig nemt nok…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s