Mere tofu

Jeg har nu afprøvet en anden tofu opskrift. Med bedre resultat, synes jeg. Man tager 500 gr. soyabønner og udbløder dem i mindst 12 timer. Knuser dem, fx. i en foodprocessor, og koger dem i en time i dobbelt så meget vand som de nu fylder. Så sir man væden/mælken fra i et klæde, tilsætter 3 spsk citronsaft eller æblecidereddike. Til soyamælken. Nu hestår mælken og koalgulerer i 8 – 12 timer på et lunt sted. Så sir man vallen fra i et klæde. Resultat: Rigtig meget soyapulp, en del blød tofu og noget valle.

I går tog jeg vallen og 1/2 pk gær, en del soyapulp, nogle havregryn, noget hvedemel og salt. Rørte rundt. Her til morgen var det hævet og jeg bagte mig et pandebrød. Det smagte fuldstændig henrivende. Den noget bløde dej – som jeg ikke gad stå dér og ælte op med mere mel – kom jeg råt og brutalt i en rugbrødsform og så ind i ovnen med dén. Men ak, da jeg tog brødet ud af formen faldt det fuldstændig sammen – så det har ikke været bagt indeni, dejen var jo ret så blød. Jeg satte det ind i ovnen igen på en rist og lod det bage videre i en time for lav varme, 150 grader.

Så må vi se hvad det kan bruges til……..

Med resten af soyapulpen har jeg store paner – men eet er tanke, noget helt andet er det at bringe tanken til handling.

Reklamer

One Comment Add yours

  1. evp siger:

    Tofu har jeg vist aldrig smagt, men husker navnet fra den kinesiske kogebog. Det lyder spændende, er vel et udmærket proteinprodukt.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s