Dont worry

Vi er så engelsktalende, mange af os. Vi ved hvad det betyder, dont worry. Men hvad er den danske tilsvarende sætning, det lader sig ikke sådan lige oversætte. Du skal ikke bekymre dig. Bekymr dig ikke. Lad dig ikke bekymre.

Dont worry er eet af mange (vældigt fornuftige, i øvrigt) udsagn, så kommer frem på “Wear sunscreen”. Det er ment som et råd, et godt råd. Fordi det – altså at bekymre sig – er lige så effektivt som at forsøge at løse en 3. grads ligning ved at tygge tyggegummi. Lad den lige stå lidt. Løse 3. grads ligninger ved hjælp af tyggegummitygning.

Det er så sandt. Man kan ligge vågen af bekymring, tankerne kværner rundt og det fører ikke til noget. I bedste fald holder det op af sig selv, i værste fald går hele det indre system i selvsving og det bliver bare værre og værre. Indtil man bliver afledt ved kontakt med andre, se en film, drikke noget rødvin, falde i søvn – der er mange muligheder.

Hvad man rent faktisk kan gøre, når man opdager at man endnu engang er hoppet på bekymringskarrussellen, det er der masser af gode råd til i den righoldige selvhjælpslitteratur som findes i form af bøger, i de såkaldte dameblade, i helsemagasiner og på internettet.

Det er som bekendt svært at ændre vaner. Så uanset hvilken kur man foreskriver sig selv mod bekymringerne – eller får anbefalet af coaches, terapeuter og andet godtfolk – så fortsæt. Bliv ved.

Det er som med et havebed, det skal luges, vandes, passes, tilsås, høstes hvis det skal være bare en lille smule i retning af hvad man selv kunne tænke sig. Ellers tager naturen over, den har sine egne magtfulde planer og det er skønt og smukt, det er ikke dét. Men måske er der ikke plads til de små sarte kulturplanter.

På samme måde med bekymringssindet, det kan kvæle både spirer, spæde planter og store stærke planter i det kultiverede sind; smukke forhavender, der løber ud i sandet, kvæles i kvik og tidsler, fordi man ikke vedholdende og tålmodigt plejer sine indre bede.

One comment

  1. Det er nok svært at lade være at bekymre sig om alt det, som sker, og alt det som man frygter vil ske. Men en god ting er det nok lige at tænke over de gode ting i livet, f.eks. at kunne læse en blog om Dont Worry.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s