Gak til skarnbassen og bliv vis

En dejlig solskinsdag for noget tid siden sad jeg i haven, slikkede solskin og drak te. Tekanden – som er en termo – glemte jeg derude en eftermiddags tid. Eller var det mon to? Da jeg fandt den, kom der myrer med ind i køkkenet.

Der blev ved med at komme myrer ud af termokanden og til sidst skilte Mick den ad. Myrerne var flyttet ind i låget, det er jo sådan set også ret godt designet til en myrefamilie.

Nå, i dag var der så atter en myre i køkkenet. Mon den fortsat kom fra termokanden – eller?

Myrer er meget modstandsdygtige, sagde jeg. For det har jeg hørt. Der har levet myrer på jorden i en million år og de er meget mere tilpassede til livet på jorden end fx. homo sapiens, der i løbet af et enkelt århundrede stort set har ødelagt sit eget livsgrundlag.

Skarnbasser er endnu mere mere modstandsdygtige, sagde så Mick. For det havde han set en fantastisk film om engang tilbage i 70`erne. De kan flyde på vand, modstå høje varmegrader, stød, sult, tørst – you name it. Selv radioaktivitet kan de modstå – det har man afprøvet i USA i forbindelse med atomprøvesprængninger. Nyttig viden.

Men det mest spøjse er at det, som sikrer deres overlevelse allermest er, at de kan finde hinanden! De kan kommunikere! Hvis man sætter to skarnbasser ud i en ørken med 3 km mellemrum, så i løbet af et par timer har de fundet hinanden.

Det er jo klart. Overlevelse er helt afhængig af vores evne til at kommunikere og finde hinanden.

Reklamer

One Comment Tilføj dine

  1. Anonym siger:

    Skarnbasser har måske nogen små mobiltelefoner – nærmest usynlige – indbygget i kroppen. Eller også er de selv en slags mobiltelefoner.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s