Permabed med tomater

I dag har jeg gået i haven i mange timer. Vejret perfekt. Når man så har en wwoof´er med så når man virkelig noget.

Jeg havde et bed, hvor Mick og jeg såede hvede efter alle kunstens regler i snorlige rækker. Det spirede bare ikke. Jeg besluttede så at plante nogen tomater derud, som overraskende er blevet pænt store og kraftige.

Det pap man ser i hver side er midlertidigt, det ligger der for at de planter, som synes de skal vokse i gangene skal dø. Gangene skal være sort jord. Inde i bedet lægger jeg aviser/blade/papir for at følgefloraen ikke skal vokse op og overskygge kulturplanterne. Aviserne/bladene bliver så dækket med græs, som vi slår med le. Det holder også jorden fugtig og bekvem, vi går ikke i bedene, så det er dejlig løs jord. Det blev så et mønster, som en slange næsten, der slangede og slyngede sig ned gennem bedet. I åbningerne vil jeg i morgen så forskellige ting, lidt morgenfruer, lidt salat, måske nogen solsikker.

Reklamer

Published by: Anne Moloney, Fejø Retreat

I live together with my husband at the most wonderful place of Fejø Retreat. I am a trained mindfulness meditation teacher and body psychotherapist. On the land we are realizing our permaculture design with the help of many volunteers. A healing garden opened in 2013.

Kategorier Uncategorized1 kommentar

One thought on “Permabed med tomater”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s