Timeforbrug

Her de sidste 10 dage har vi jo haft en wwoof´er boende og vi har lavet rå mængder af havearbejde, vejret har været forrygende og, ja, det kunne ikke have været bedre.

Woof´erne i Danmark skal arbejde 4 timer pr dag mod at få kost og logi. De fleste dage går jeg i 2 timer og Mick i 2 timer, ialt bliver det 8 timer hver evige eneste dag. Selv om man til hverdag er flittig i sin have bliver det sjældent til mere end en times tid, enkelte dage kan man gå derude en hel eller en halv dag, men for det meste er tiden jo ikke til at man lægger så mange timer lige dér. I haven.

Nå, men 10 dage á 8 timer, det er faktisk 80 timer.

Ville vi mon være nået lige så langt, hvis vi i de 10 foregående uger havde lagt 8 timer per uge ud over det, vi i forvejen lægger derude? Tåbeligt regnestykke på en måde, for det ville ikke være realistisk. Men alligevel, Colin, wwoof´eren, mener faktisk at dét at vi gør det på denne måde er en både tids- og CO2-udledningsmæssig effektiv måde. Det siger han ud fra hvad han kender til at folk har af timeforbrug på havetraktoren alene. Her taler vi også om gødning, lugning, plantning, såning, anlægning og vedligeholdelse af bede.

Det er sød musik i mine ører, for jeg tænker ofte at vi, Mick og jeg, er oldnordiske og ineffektive. Men nu vil vi jo gøre det på denne måde og så må det jo være sådan. Dejligt at hre en konstruktiv synsvinkel fra et ungt og i øvrigt veluddannet menneske, jeg vil tænke på dét, når og hvis de negative og selvnedvurderende tanker melder sig igen.

Reklamer

One Comment Add yours

  1. Anonym siger:

    Jeres arbejde og hobby går ud i ét, det er vist sådan, masser af mennesker ønsker, deres hverdag forløber. Ind imellem kan det vel føles, at timerne ikke slår til. Så må noget udsættes en lille stund.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s