Klar, pirat til start

Nøddepostejen og champignonsaucen er klar, gaverne pakket ned. Telefonlinien til sneploven har været holdt varm det sidste døgn, strategien er lagt for hentning af bil.

Og så er der bare en meter høj sne lige uden for vores ejendom og lidt længere henne ad vejen ligger den i to meters højde. Sneploven arbejder på højtryk oppe ad vejen, man kan se at den vil være her om en lille times tid. Det er for vildt. Så vi kommer ikke af sted til storstaden og fælles familie julefejring. Det er første gang det nogensinde er sket og nu er jeg 58, så man skal ikke klage. Men det føles trist – og det er jo meget godt kan man sige, for tænk hvis man var ligeglad.

Nå, men vi spiser vores vegemad selv, ris a la manden må vi have til gode til en anden gang.

Her er opskriften på nøddepostejen og champignonsaucen, jeg har den fra Sue, det er GODT!!

200 gr blandede nødder  (jeg tog valnødder, hasselnødder og mandler) – males i food-processoren. Det samme med 200 gr brød. 200 gr.hakkede, svitsede champigning. Blandes med 2 æg og 3 spsk olivenolie. Krydres med salt og peber, 2 fed finthakket hvidløg, vegetarisk bouillon og lidt timian og persille. Jeg hældte noget rismælk i for at en god konsistens. I ovnen i en passende form i 45 min ved 175 grader.

Til saucen tager man 200 gr hakket champignon, svitses med et finthakket løg. 2 finthakkede tomater svitses med. Der spædes med 1/4 liter vegebouillon og 1/4 liter æblemost. Et laurbærblad og lidt timian gør ingen skade. Jævnes let. Står og simrer en lille times tid mens postejen er i ovnen. Smages til med salt og peber, lidt vineddike og tamari.

One comment

  1. Vinteren har bidt sig fast, I må blive hjemme. Ærgerligt, alt var ellers tilrettelagt, så vi kunne være sammen.
    Vi har jo en lille solstråle, der kommer herud, det glæder vi os til.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s