Spinat tærte

Jeg elsker spinat, det er godt året rundt. Om vinteren køber jeg det frosset – det er endnu ikke lykkedes mig at blanchere og nedfryse spinat selv.

Denne høje tærte – som der jo desværre ikke er et foto af, for den er meget smuk – er inspireret af en spinat cheese cake som vi fik til vores alternative juleaften. Der er 12 stykker i en sådan tærte og eftersom de er høje spiser folk for det meste kun 2 stk. her.

Jeg forer altid formen med bagepapir. til denne tærte forbager jeg bunden i 15 min. i varm ovn.

Tærtedej: 100 gr. hvedemel, 100 gr rugmel. 100 gr havregryn, 1 spsk salt (rigeligt med salt i denne dej), 1 tsk sukker, 1/2 pk smør, 3/4 dl god olivenolie. Køres i foodprocessoren, der spædes op med rismælk (eller tilsvarende væde) til konsistensen er passende. Dejen hviler mindst et par timer mens, havregryn og rug suger væde.

1/3 af dejen udrulles til bund, bare flad bund, ikke sider og forbages.

Fyld.

1 – 2 poser frossen spinat (jeg fik fat i nogle store poser i Netto).
2 pænt store løg, hakkes, sauteres i olivenolie sammen med 5 – 6 fed hakket hvidløg. Tilsæt hakket chili efter behag og 1 1/2 tsk spidskommen-
Spinaten røres i sammen med 5 æg og 2 1/2 dl havrefløde (anden væske kan bruges). Krydres med salt og peber. Jeg tilsætter også 3 dl kogte linser.

Fyldet lægges på den forbagte bund, det når helt op til toppen af springformen. Resten af dejen udrulles og bruges til dekorativt låg. Tærten bages i 40 min. til overfladen er lækkert gyldent og fyldet gennembagt og stivnet.

Tærten spises varm, lunken eller kold. Også god dagen efter.

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s