Mælkebøttesalat

Det skulle være så godt med mælkebøtter. I mange år har jeg høstet knopperne og svitset/simret dem, det er meget lækkert, lidt a la rosenkål. Blomsterne tager jeg også, de gule, fligede kronblade og hælder dem ud over en salat, smukt – det smager ikke af noget særligt.

Mælkebøtter skulle være godt for mange ting. Mælkebøtter og brændenælder – begge planter anses for det værste ukrudt – skulle have gode egenskaber. Jeg hørte ved et tilfælde at mælkebøtter skulle være godt, når man har stive muskler. Og det har jeg jo. Jeg er begyndt at gå en tur op over marken og rundt om kornslangen hver dag, når jeg kommer hjem fra arbejde. Realistisk bliver det ikke hver dag, men i hvert fald hver anden. Det er bare så skønt.

Og der er de jo, mælkebøtterne. Fine, små, spæde. Lige som der står i bøgerne at de skal være. I går tog jeg en skarp kniv og en skål med på turen, høstede mælkebøtter undervejs. Bladene er bare en 3 – 4 cm lange, de sidder i de fineste rosetter og har de smukkeste farver fra grøn til bronze-guld-gylden. Hjemme skyllede jeg, grundigt, to hold vand. Der var lige to portioner, op på tallerkenerne i en lille nydelig bunke. Snitte søde pærestykker ovenpå – man kan sikkert bruge alt muligt andet, men nu var det lige dét, vi havde. Salt og peber. Lidt olie, eddike og tamari. Værsgo med et stykke ristet brød.

Det smagte bare SÅ GODT!! Og så er det enkelt, billigt, sundt.

2 comments

  1. Disse mælkebøtter lyser godt op i udsprungen tilstand, som små knopper er de altså også velsmagende, måske endda gavnlige for helbredet, det er godt at vide, når man engang imellem bliver lidt vred over, hvor meget mælkebøtterne breder sig i græsplænen.
    KH mor

  2. Min mor lavede tit mælkebøttesalat da jeg var barn… med “mormordressing” -piskefløde rørt op med citron og rørsukker. Jeg laver det stadig en gang imellem – de bitre blade op imod lidt sødt er bare godt. Jeg vil prøve den med pærer. Tak for ideen 🙂
    kh Birgitte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s