Brændenældesuppe

Har man et par gamle løg liggende, en halv runken selleri og nogle gulerødder, der er liiige ved at skulle i komposten – så er det en fortrinlig lejlighed til at putte dem i suppen sammen med brændenælder.

Man går en tur i haven og plukker en anselig skålfuld brændenælder. De er ved at have en god størrelse nu, så man kan hurtigt samle hvad man har brug for.  Det er lissom med spinat, man tror der er 1/2 ton, men det bliver til næsten ingenting.

Skylles GRUNDIGT og hakkes derpå groft.

Løgene hakkes og svitses sammen med et fed hvidløg. Har man en chili skader det ikke. Selleri og gulerødder hakkes groft og svitses med. Svitses i fx en god olivenolie, det går man aldrig fejl af, men andre olier kan også bruges.

Tag en runde i haven og klip hvad der er af spansk kørvel (sødskærm), oregano, løvstikke og vet. andre velsmagende, stærkt fremvoksende krydderurter. Skyl, hak, svits med.

Nu spædes op med lige dele kokosmælk fra dåse og vand. Vi skal være 9 til aftensmad i aften, så jeg har lavet en ordentlig portion med 2 dåser kokosmælk.

Koges ca. 20 min, blendes og smages til.

Jeg smager til med tamari, vineddike, salt og peber. Det smager VILDT godt!

Værsgo.

One Comment Add yours

  1. Anonym siger:

    Det lyder som en skøn suppe, måske skulle man gå sig en tur i haven.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s