Blæst og bagud

Jeg oplever det sådan at cirka 1. april går et startskud. Så går det over stok og sten mellem Moder Natur og mig. Hvem skal have hvilke planter til at gro hvor? Jeg har mine planer, Moder Natur har sine. Moder Natur er ypperligt frodig. Jeg glæder mig over at løbe sammen med hende derude i solen og blæsten og regnen.

Når vi når første maj kommer den første erkendelse af at jeg er bagud. Bagud i forhold til hvad? Ja, vel mest mine egne ideer om hvor og hvad og hvor meget jeg skulle bestemme. Moder Natur er ikke så karrig, ikke på vores jord i hvert fald, hun planter gerne det hele til.

Når vi når her hen til slutningen af maj/begyndelsen af juni er jeg håbløst bagud. Mange af mine ideer er langt fra realisering.

Efter midsommer stopper kapløbet. Moder Natur koncentrerer sig nu om at skaffe frugter og rødder og græsser til modenhed. Hun forbereder høsten. Jeg kommer til erkendelse af hvad jeg rent faktisk nåede i dette forårs og forsommers kapløb.

I dag har jeg lagt nogle kartofler, som var til overs fra et andet bed. Aaalt for sent, men det er dog bedre at de er lagt end at de ikke er lagt. Plantet en bakke porrer ud. 75 stk.  Det er halvdelen af hvad jeg har regnet ud at vi bruger på et år. Men halvdelen er bedre end ingenting, meget bedre end ingen porrer. Jeg plantede kamut´en ud, jeg er spændt på at se akset. Og satte 750 gr. rødløg.

Jeg nægter at tænke på hvad jeg OGSÅ ville have gjort. Måske i morgen. Måske i overmorgen. Måske inden Skt Hans.

One comment

  1. Jeg synes, du når mange ting i dit kapløb med moder natur, der tilgodeser både krudtet og ukrudtet. For det meste er der nok plads til det hele.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s