Grøn dyne

Med lidt forklaring kan de nok anes, at dette er et foto af dagliljebedet. Dagliljerne, som jeg fik sidste år i oktober af Gert som en sæk knolde. Jeg havde jorden parat, der blev sat og bedet blev dynget til med et tykt lag blade. Ovenpå net, for at hele bladdynen ikke skulle blæse væk.

Orme og andet kryb har spist bladene, de er psst væk. Vi spiste mange dagliljer mens de blomstrede i juli. Bede var luget ned til Skt Hans, som det sig hør og bør, stierne dækket af med pap. NU – et par måneder senere, er meget af pappet formuldet og der var mange mælkebøtter og andre skønne planter blandt dagliljerne. Sådan går det tit, Moder Natur og jeg kan have voldsomme uoverensstemmelser om, hvad der skal vokse hvor. For det meste er det Moder Natur, der har overtaget, og godt det samme, for hun er nok når alt kommer til alt klogere end mig. Men på visse udvalgte steder er det mig, der bestemmer. Mælkebøtterne og andre vilde planter ryger ud, fordi dagliljerne skal kunne brede sig ud i hele bedet. Den nøgne, sorte muld bliver dækket af græsafklip.

Mick baner sig vej gennem hvad der nærmest ligner en jungle med plæneklipperen. Regn og varme er lig med stor frodighed.

Bemærk de rød-orange kugler helt til højre i billedet. Det er ferskner.

Vi holder vores græsslåning på et minimum, men alligevel er det mange timer man bruger på at slå græs i de fugtige og frodige måneder i forsommeren og eftersommeren.

3 comments

  1. Havearbejde er som regel dejligt. Der er bare det, at man skal holde trit med moder natur for at det hele ikke skal ende i et torneroseslot, hvor der voksede en ustyrlig tjørnehæk op. I hvert fald giver det en masse dejlig motion at have disse småkampe med naturen.
    KH mor

  2. Det er ikke ofte man hører om dagliljer – og dét at spise dem. Det lyder virkeligt spændende, så jeg må hellere undersøge det nærmere. Måske knoldene kan lægges her til efteråret ….

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s