Tangprojektet

Her er en video om det tangprojekt, som vi er kommet med i og som forklarer hvorfor vi er ved at anlægge et tangbed, i første omgang kun 144 m2. Man må kravle før man kan gå.

4 comments

  1. Anne. Et tangbed på 144 m2 pirrer min nysgerrighed i særdeleshed. Jeg synes nu blot ej videoen fortæller hvad det konkret går ud på. Skal du dyrke tang på liner dér lige som Mads gerne vil, sætte tangpoder ud på stenene eller simpelthen sætte så mange sten eller andet ud i havet, at sporerne har så meget som muligt at fæstne sig til? Vil du have noget imod at dele, hvad det helt konkret er dit eget tangprojekt går ud på? 144 m2 tæt bevokset med tang kan der da for øvrigt komme særdeles meget tang ud af. Hvad tænker I så om bæredygtig høst?

  2. Ja, det er et godt spørgsmål med de 144 m2, Thorkil. Søren Espersen, som er konsulent på foretagendet, sagde 200 m2, men så meget bliver det ikke, ikke i første omgang i hvert fald. Og det er ikke til tang på dén måde, det er tang/søgræs, som vi samler og laver et bed af for i dét at eksperimentere med at dyrke strandkål og andre strandplanter, som også skulle være gode at spise – har endnu ikke selv eksperimenteret. Det med linerne, ja, det er for at forsøge at dyrke sukkertang.

    • Så er jeg med Anne. Det er helt sikkert hipt med strandkål og de andre strandplanter og at bruge tang og søgræs som gødning til dem giver bemærkelsesværdigt gode resultater. Vi dyrker selv en excellent grønkål på den måde til eget forbrug. Har du frø fra strandkål? Vi har så mange, vi kan slet ikke overkomme at bruge dem alle 😉 Forøvrigt har Rasmus Mariager fra Blue Food herovre i Jylland rigtig god succes med at dyrke sukkertang på liner. Han sætter linerne ud i efteråret og høster de udvoksede vækster i foråret, hvilket dokumenterer, det mest delikate tang er at komme efter omkring maj måned 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s