Enkel mad

I går fik vi varer fra Fejø Landhandel. Blandt andet havde jeg bestilt en del grøntsager. Nå, de var ikke kommet, så det var jo ærgerligt.

De viste sig så – for at gøre en lang historie kort – at varerne VAR kommet, de stod på trækvognen nede på havnen og det var mig (!!!!) der opdagede det ved et tilfælde. Det kan nok være at Pandaen blev læsset efter alle kunstens regler, og så var der varer i Landhandlen. Plus at jeg fik alle mine vare med hjem. Dejligt.

Men. Varerne havde stået dér på havnen i nok 18 timer i frostvejr og det er der mange varer, der ikke bryder sig om. Jeg ville derfor lave en omgang grøntsagsmad her til aften og skrællede kartofler, pastinak, persillerod og rødbede. Sådan for at se om de havde fået frost eller hvordan det stod til. Køre på rivejernet på foodprocessoren, blande sammen i en stor skål med salt, intet andet. Tilsæt lidt majsmel og lidt havregryn og lidt grøntsagskogevand (fra dagen før) for at få det til at hænge bare en lillesmule sammen.

Steges på panden i lille frikadellestørrelse, jeg steger i rapsolie for tiden. 4 minutter på hver side. Det smager bare SÅ GODT!!!  Tænk engang, ikke noget med løg eller hvidløg eller tamari eller andre krydderier, blot grøntsagerne og salt.

Lækkert og enkelt. Sundt og nemt.

Reklamer

7 Comments Add yours

 1. Esther siger:

  Det lyder som nogle dejlige forårsfrikadeller. Godt grøntsagerne blev reddet fra frosten og kom på stegepanden.
  KH mor

 2. Losarinas mor siger:

  Så er det gode grønsager, der kan stå alene- lækkert 🙂

 3. Ingen tang sammen med de lækre grønsagsdeller og saltet ? 🙂

  1. Desværre, nej. Jeg er gået helt i stå med min tangspisning. Vil gerne i gang igen, men jeg mangler lissom rutiner, har kigget på opskrifter, men…….

   1. Jo jo Moloney. Vi ka’ jo ik’ allesammen være lige ihærdige på feltet. Det står jo enhver frit for. Personligt ville jeg aldrig kunne undvære tangtilskuddet til kosten, da det unægteligt friholder mig for de uforklarlige lidelsestilstande du i anden sammenhæng går højt op i at interessere dig for 😉

 4. Jo, jo, Johansson 🙂 Det med lidelserne er netop een af flere grunde til at jeg vil forsøge ved selvsyn/prøve på egen krop, hvad tangen afstedkommer af helse. Både forebyggende og i egentlig forstand helbredende.

  1. Thorkil Degn Johansson siger:

   Det er da også det bedste man kan gøre 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s