Hvidløgsbedet 2012


I oktober satte jeg mange hvidløg. Dels egen avl fra nyttehaven, dels 56 fed indkøbte (de var dyre, de koster 75 kroner!). Er vi i gang med et selvforsyningsprojekt eller er vi ikke? Lige nu koster 3 hele udmærkede hvidløg fra Kina 16 kroner, så ud far en økonomis betragtning er det total galimatias at dyrke dem selv – men nu er alt her i verden ikke økonomi og det er en billig fornøjelse. Golf, fx., koster 500 kr om måneden i klubmedlemsskab, dertil kommer alt udstyret.

Elektrikeren har været noget bekymret, hvidløg skal nemlig i følge ham dækkes til i den hårde vinter. Jeg dyrkede hvidløg i en fjern fortid på Svanholm, i noget større mængder end vi gør her, men dengang var der ikke nogegt med at dække til og jeg har da heller aldrig tildækket de efterårssatte hvidløg i alle årene. Men lidt bekymret bliver man jo. Jeg mener, det er jo elektrikeren og ikke hvem-som-helst, der siger det, og han har dyrket hvidløg til sig selv og fruen i flere år nu.

Let var jeg derfor om hjertet, da sneen var smeltet og frosten på vej af jorden, de stod der lige så fint. alle hvidløgsspirerne. Åh, det var godt. Nu er der en masse groning i dem, fordi varmen kommer med solen.

Nokiaen har været næsten helt nede i jordhøjde for at dokumentere disse spirer.

Reklamer

One comment

  1. Der bliver nok en god høst af jeres efterårsplantede hvidløg, så held og lykke med foretagendet! Efter billedet at dømme ser det ud til, at der er liv i løgene.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s