Chili og tinkturer

Mine chili planter kom for sent i gang, ja vist. Men de tager revanche, der kommer bare SÅ mange chilier, så hot til maden kommer vi ikke til at mangle denne vinter.

Men så er der jo det ved chili, at den er smertestillende. Jeg læste i min tyske urtebog, at man kan lave en chili salve af chili tinktur trukket på vodka og chili olie trukket på olivenolie – og så lidt bivoks. Jeg kender heldigvis en biavler!

Så DET skal jeg prøve! Udtrækket skal stå 14 dage i sol. Min eneste tvivl er om jeg skal vente til chilien er moden og rød eler om jeg bare skal klø på nu med de grønne. Det tænker jeg lige lidt over. Men ingredienserne købte jeg i dag, så de står klar på øverste hylde.

 

 

Reklamer

Published by: Anne Moloney, Fejø Retreat

I live together with my husband at the most wonderful place of Fejø Retreat. I am a trained mindfulness meditation teacher and body psychotherapist. On the land we are realizing our permaculture design with the help of many volunteers. A healing garden opened in 2013.

Kategorier Uncategorized1 kommentar

One thought on “Chili og tinkturer”

  1. En vanskelig ting ved fremstillingen af disse tinkturer kunne måske blive at få solen til at skinne i 14 dage i træk, hvis det altså er nødvendigt for at få chilien til at virke. Gad vide, om medicinalindustrien bruger alle dise lægeplanter, det gør den vel.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s