Veganerost eller veganer”ost”

I går prøvede jeg så en opskrift på den såkaldte veganerost. Det er skålen længst til højre.

Jeg ved nu ikke om jeg lige synes det smager som ost, men konsistensen er god og fast; smagen er god. Den fremstilles af soyamælk og havrefløde, agar-agar, citronsaft, cachewnødder og gærflager. Tilsatte smag er i denne “ost” basilikum og rå rødløg. Det er er agar-agar, som får den til at stivne. Så jeg må have købt mig et glas agar-agar. Det fås vist næppe i det lokale supermarked, som ellers leverer det meste til dækning af vores daglige fornødenheder.

Ellers er den “mayonæsten”, en særdeles mayonaiselignende sunstand rørt på soyamælk og olie. Sjovt, det kan lade sig gøre, men det emulgerer præcis som når man rører olie og æg. Dernæst en dejlig hummus. I glasset en skøn grøn tomat chutney, mild og god, den har Anna-Pia lavet.

Mums

 

 

Reklamer

Published by: Anne Moloney, Fejø Retreat

I live together with my husband at the most wonderful place of Fejø Retreat. I am a trained mindfulness meditation teacher and body psychotherapist. On the land we are realizing our permaculture design with the help of many volunteers. A healing garden opened in 2013.

Kategorier UncategorizedSkriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s