Menu

menu

 

Een af vore gode venner her på øen har kræft, desværre ret alvorligt. Hun får kemo nu en gang om ugen. Da det blev konstateret i juni (tror jeg nok det var) støttede en gruppe spontant op med hjælp til havearbejde og madlavning. Jeg var ikke med i dét, havde rigeligt med alle mine egne kolbøtter. Ja, jeg var ikke syg, på ingen måde, men fuldtidsarbejde og kæmpe haveprojekt, wwoof´ere, mindfulnesslæreruddannelse, daglig praksis – jeg var bare glad for at så mange andre ville.

Nu er der imidlertid een af dem, som var med i gruppen der har fået arbejde i København. Jeg tænkte; Nu har jeg tid, måske kan de bruge en hånd en gang imellem. Så i går lavede jeg mad.

Jeg fandt nogle kostråd relateret til kræft, som jeg syntes så fornuftige og velunderbyggede ud. Menuen blev sammensat ud fra de anbefalinger – og det blev rent vegansk.

Først en shepherds pie, fyld af rødløg, hvidløg, timian, gulerødder, pastinak, linser, rosenkål. Dertil hummus med masser af hvidløg og gurkemeje. Hvidkålssalat med appelsinsaft, valnødder og druer. Tomatsalat med citronsaft og æblesirup.

Det bor en lille madkunstner inden i mig, jeg har ikke kigget i en eneste opskrift. Det er skønt, når inspirationen kommer over een og man bare går og laver mad med god til og en nærværende indstilling. “Cut the carrot when you cut the carrot”, som Edward Espe Brown siger i “Cook your life”.

One comment

  1. Medens man glæder andre, kan man nok også finde lidt glæde selv. Manden ser ud til at have været en god oplevelse.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s