Ukrudt med krudt i

hornviolVenligst lånt fra DR´s hjemmeside – i dag skal der plukkes brændenælder!!

Ukrudt med krudt i

Her finder du tre opskrifter fra Mads Bo Pedersens bog “Super grønne juicer og smoothies – drik dit ukrudt”, der giver dig sunde opskrifter med utraditionelle ingredienser.

Juice med brændenælde
Brændenælder virker lindrende på led og gigtsmerter og kan sågar have en positiv effekt på forstørret prostata. Pga. brændenældernes enormt store indhold af jern, er juicen særlig god ved blodmangel og dårligt kredsløb.  Brændenælder har en blodrensende effekt og højner generelt blodets kvalitet.

Brændenælder er overlegne i forhold til alle andre grøntsager. Den indeholder 14 gange så meget jern som broccoli, syv gange så meget B vitamin som rødbede, 20 gange så meget C-vitamin som blegselleri, og 13 gange så meget zink som agurk. Derudover er brændenælden en calciumbombe, den indeholder bl.a. fire gange så meget calcium som letmælk. Det synes jeg sgu er lidt blæret.

Du skal bruge:
2 æbler
½ økologisk citron med skræl
To store håndfulde brændenælder

Sådan gør du:
Læg alle ingredienser i en juicemaskine, tænd, sluk og nyd så din juice.

Smoothie med hyben
Denne smoothie indeholder betragtelige mængder hyben, som i vor tid burde kaldes for ’superfood’. Hyben er særdeles undervurderede og oversete.  De er noget nær det sundeste, vi kan finde i den danske natur. De indeholder især store mængder A- og C -vitamin. Faktisk indeholder hyben 21 gange så meget A -vitamin og seks gange så meget C-vitamin, som f.eks. broccoli. I et land, hvor hver 8. får konstateret gigt, virker det især dumt at ’stemple’ hybenplanten som ’ondartet ukrudt’. Hyben anses nemlig for at afhjælpe – eller i hvert fald mildne – gigtsmerter i leddene.  Nyd denne sunde og forfriskende sag.

Du skal bruge:
1 håndfuld hyben
1 håndfuld jordbær
2 mellemstore gulerødder
1 rød peber
1 banan
2 dl mælk
Tilsæt evt. olie

Smoothie med mynte og mælkebøtte
Vild med vilde planter, som mælkebøtter og mynte? Så kan du prøve denne lyserøde og softicelignende smoothie smager helt fantastisk. Hvem gider spise pasteuriseret jordbærjogurt, når man kan lave sin helt egen sunde udgave? Mælkebøtteblade indeholder 187 gange så meget A-vitamin som banan, 20 gange så meget B6-vitamin som broccoli. Selvfølgelig skal vi ikke køre vores ukrudt på genbrugsstationen! Nyd denne smoothie som morgenmad med drys eller tilsæt ekstra væske og kom den i din drikkedunk.

Du skal bruge:
1 håndfuld mælkebøtteblade
1 håndfuld frosne jordbær
10-15 mynteblade
2 bananer
3 dl ris- eller mandel mælk
Tilsæt evt. olie

Sådan gør du:
Blend alle ingredienser og tilføj mere væske, hvis du ønsker en mere flydende konsistens. Jeg spiser ofte denne smoothie med ’drys’ på.

Reklamer

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s