3. november, at sidde

Dagens udfordring fra Mindfulground handler om at sidde. Altså siddende meditation, der hvor jeg kommer fra kalder vi det for praksis, at praktisere. Jeg startede en egentlig praksis i november 2007, tænk, det er 6 år siden. Mit mål var at sidde 25 min hver dag – det skulle vel ikke være så svært.

Men det var det.

At prioritere målrettet at sidde og blot være i kontakt med åndedrættet og det, der foregår i sindet. Ikke sove, ikke læse, ikke se fjernsyn, ikke tale i telefon, ikke arbejde, ikke gå tur, ikke lave mad, ikke gå i vandet, ikke drikke rødvin, ikke ligge henslængt ……. ikke GØRE noget af det, jeg gennem 55 år havde vænnet mig til var hverdag.

Praksis faldt på plads for ca. 1 1/2 år siden i forbindelse med en 5 dages retreat med min lærer Jens Erik Risom og mit uddannelseshold (Jeg er næsten færdig med et 3-årigt uddannelsesforløb til mindfulness lærer/mindfulness formidler). Jeg har siddet uden indre modstand mod lige netop dét hver dag i en halv time. Og det har jeg naturligvis været både glad og stolt over.

Lige nu er der gået ged i det igen, jeg passer ikke min daglige praksis på trods af at jeg har en aktiv beslutning om at jeg vil – det irriterer mig, men jeg er også vis på at jeg nok skal komme i gang igen.

Jeg får meget ud af at iagttage mit eget sind, ved at være i væren frem for i gøren. Der sker en langsom, langsom udvikling henimod større og større accept af det, som er.

Det virker ind på alt, på alle niveauer, som et enzym.

http://www.mindfulground.com/day-3-sitting-meditation#sthash.BrD1bFxZ.dpuf

Reklamer

2 Comments Add yours

  1. Carina siger:

    Fantastisk indlæg. 🙂 Tak fordi du deler, Anne. Kh Carina

  2. Esther Vinter Pedersen siger:

    En halv times koncentration lyder af meget, jeg vil synes, et kvarter er nok.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s