VÅGEN!!

Netop hjemkommet fra kursus i Nørre Snede, hvor jeg har været på et lille optankningskursus i meditation, “Frihed i Nuet”.

Vågenhed er et begreb man kan bruge om bevidstheden, selve bevidstheden, der er vågen og levende i alle mennesker fra fødsel til død, ja, måske fra undfangelsen. Sindet er bevidsthedens indhold, den uendelige strøm af ord, tanker, billeder, følelser, viden, længsler. Bag sindet er den egentlige vågenhed selv. Man kan også sige over eller under eller indeni. Vågenheden er.

Jeg har vedhæftet denne skønne tekst og melodi af Leonard Cohen, fordi den formodentlig er kommet til ham under en meditativ træning, at han i et øjebliks vågenhed så selve kærligheden strømme frit i lyset, der faldt ind ad den åbne dør.

2 comments

  1. Ahh, så dejlig musik! Det lyder vel nok skønt med meditationskursus i Nørre Snede – det står også højt på min ønskeseddel. Og bevidstheden – tror den er der altid, uanset om vi er i inkarnerede eller ej. Der er i hvert fald ingen tvivl hos mig om, at bevidstheden er der lige fra undfangelsen – det har stået lysende klart under alle mine tre graviditeter 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s