Vi holder julen på et hidtil absolut mindste minimum. Et par hyacinter på spisebordet spreder en skøn duft, der minder om at trods mørke og kulde, så er der liv og spirekraft til stede overalt i naturen.
Julen er indhyllet i materialistisk gejl, det skulle være en salig fredens tid, men folk har travlt …… hvad mennesker vel til alle tider har haft, før var det af pligt at man altid arbejdede, nu er det frivilligt, ha ha.
Nå, men jeg kom i humør til at lave hjemmelavet mandelmasse. Smuttede mandler skal der til.
Som skulle tørres lidt i ovnen. Dette skulle betyde at de ikke safter rundt i al deres egen olie, når man kværner dem, for mit vedkommende i den fantasiske foodprocessor.
Til det kværnede mandelmel tilsættes en sirup (dvs lidt sukker og noget væske). Jeg havde ikke lige noget sirup, så jeg fandt en opskrift på æblesirup, men det blev nu en æblemos af 2 belle de boskoop, særdeles velsmagende!
Et par skefulde af æblesirupsmosen fik mandelmelet til at samle sig. Hold da op, hvor det smager!
Marcipan er mange ting, denne årgang 2014 på Fejø lyder fantastisk dejlig.
KH mor