Jul og hjemmelavet marcipan

jul_og_marcipan1

Vi holder julen på et hidtil absolut mindste minimum. Et par hyacinter på spisebordet spreder en skøn duft, der minder om at trods mørke og kulde, så er der liv og spirekraft til stede overalt i naturen.

Julen er indhyllet i materialistisk gejl, det skulle være en salig fredens tid, men folk har travlt …… hvad mennesker vel til alle tider har haft, før var det af pligt at man altid arbejdede, nu er det frivilligt, ha ha.

Nå, men jeg kom i humør til at lave hjemmelavet mandelmasse. Smuttede mandler skal der til.

jul_og_marcipan2

Som skulle tørres lidt i ovnen. Dette skulle betyde at de ikke safter rundt i al deres egen olie, når man kværner dem, for mit vedkommende i den fantasiske foodprocessor.

jul_og_marcipan3

Til det kværnede mandelmel tilsættes en sirup (dvs lidt sukker og noget væske). Jeg havde ikke lige noget sirup, så jeg fandt en opskrift på æblesirup, men det blev nu en æblemos af 2 belle de boskoop, særdeles velsmagende!

jul_og_marcipan4

Et par skefulde af æblesirupsmosen  fik mandelmelet til at samle sig. Hold da op, hvor det smager!

jul_og_marcipan5

One Comment Add yours

  1. Esther Vinter Pedersen siger:

    Marcipan er mange ting, denne årgang 2014 på Fejø lyder fantastisk dejlig.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s