Kål med salvie, opskrift

En rigtig vinterret.

Man tager nogen forskellig slags kål, for eksempel rosenkål, grønkål og rødkål (det var hvad vi havde den dag).

Det ser flottest ud, hvis kålstykkerne er store, så skær og bræk dem ikke for meget i stykker. Beregn ca 200 gram råt kål pr. person.

Hver slags kål blancheres for sig, ikke for længe, der skal være “bid” i det. Du må prøve dig frem, for eksempel skal grønkål ikke have nær så lang tid som rosenkål.

En god klat smør smeltes ved lav varme sammen med blade fra salvie og hakket hvidløg, beregn ca 10 gr smør pr person, eller hvis du er veganer en lille spsk olie.  Skru op for varmen og vend ved den højere temperatur de blancherede kålstykker rundt i fedtstof og krydderurter. Det må godt brune en smule og tilsæt balsamico eddike, ca en tsk per person. Hæld op i en skål og drys med reven parmesan – eller hvsi du er veganer ristede hakkede mandler eller små brødcroutoner.

Tak til Astrid Jepsen for at tilberede og introducere denne enkle og yderst velsmagende ret. Den er taget fra bogen “Smag til” af Carsten Lunding og Christine Bille Nielsen

Jeg skal prøve at lave retten igen til på torsdag, hvor vi skal have samtalemiddag. Så vil jeg huske at fotografere og lægge et foto op.

Reklamer

One Comment Add yours

  1. Esther Vinter Pedersen siger:

    Denne opskrift vil sikkert blive til en forrygende dejlig torsdagsmiddag.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s