Okara burger med mayo, rødkålssalat og sød kartoffel fritter

okaramiddag5Det er altså bare skønt at få besøg af nogen, der også godt kan lide at lave mad.

Når man laver tofu – og det gjorde jeg i går – kommer der et biprodukt i form af OKARA, det er soyabønnepulp, det tiloversblevne efter at man har fremstillet soyamælken, som er basis for tofuen.

okaramiddag1I dag skulle vi lave okara burgers, lidt efter opskrift og lidt efter fantasien.

Der er vel ikke så meget at sige om opskriften end at okaraen i sig selv ikke smager af noget som helst andet end en lidt fad smag. Men konsistensen er god og de er sprængfyldt med protein. Derfor er det vigtig med godt med løg og hvidløg, salt og peber og andre krydderier samt lidt kogt kartoffel eller lignende for at holde “burgerne” sammen. Når man syns at “farsen” er klar, steges de i olivenolie på panden.

okaramiddag4Serveret med en lækker rødkålssalat med et rundhåndet drys af frosne blåbær (købt i Brugsen, eller var det min i Netto). Med en dressing af olivenolie, granatæblebalsamico, lidt sukker, salt og peber.

okaramiddag4Hjemmerørt mayonaise.
2 æggeblommer rørt med olie, som man nu rører mayonaise. Men ærlig talt, olien var rapsolie og det kom ikke til at smage alt for uovertruffent. Men snarrådige Astrid rørte mayoen op med lidt havrefløde, gurkemeje (masser), en god æblecidereddike, tørret chili, salt og peber.

okaramiddag2Og så en bradepande fuld med sødkartofler i skiver.

Velbekomme til madørerne!

Advertisements

One Comment Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s