P-vintermad, en nem ret med pastinak, porre og pære

porrepastnakMed tak til Astríd Jepsen, der har tillempet en ret fra http://www.aarstiderne.com/Opskrifter/Opskrift/porrer-paerer-og-persilleroedder-med-rejer1  bringes her den Fejøske og veganske version.

  • 2 kardemommekapsler
  • 2 pærer
  • skal og saft af ½ citron
  • 6-7 dråber fishsauce eller ume-eddike
  • 5 g frisk ingefær
  • pastinakker
  • vand
  • porre, hvis den er stor, ellers flere mindre
  • 1-2 spsk olivenolie eller sesamolie
  • 1 fed hvidløg

Rens porrer og pastinakker og skær dem i tynde strimler på langs. Hak hvidløg og ingefær fint. Vend det hele grundigt sammen i en skål med citronskal og -saft, frøene fra kardemommekapslerne, fishsauce og salt og peber.
Varm en kraftig gryde eller wok uden slip let-belægning i 5-10 minutter ved højeste varme. Den skal være skoldhed, og en slip let-belægning holder ikke til det her. Kom ca. ½ deciliter vand i den brandvarme gryde. Den skal være så varm, at vandet deler sig i små dråber, der hopper og danser på bundens overflade.
Kom grøntsagerne og rejerne i gryden eller wokken og rør konstant, så de bliver svitset, men ikke brænder fast i bunden. Spæd op med lidt vand fra tid til anden undervejs. Giv det hele omkring 3 minutter, så grøntsagerne er lige netop ’gennemsydede’. Vend olien i og server med godt brød og soja.

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Esther Vinter Pedersen siger:

    Jeg sidder og er helt lækkersulten efter endt læsning af den dejlige opskrift
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s