P-vintermad, en nem ret med pastinak, porre og pære

porrepastnakMed tak til Astríd Jepsen, der har tillempet en ret fra http://www.aarstiderne.com/Opskrifter/Opskrift/porrer-paerer-og-persilleroedder-med-rejer1  bringes her den Fejøske og veganske version.

  • 2 kardemommekapsler
  • 2 pærer
  • skal og saft af ½ citron
  • 6-7 dråber fishsauce eller ume-eddike
  • 5 g frisk ingefær
  • pastinakker
  • vand
  • porre, hvis den er stor, ellers flere mindre
  • 1-2 spsk olivenolie eller sesamolie
  • 1 fed hvidløg

Rens porrer og pastinakker og skær dem i tynde strimler på langs. Hak hvidløg og ingefær fint. Vend det hele grundigt sammen i en skål med citronskal og -saft, frøene fra kardemommekapslerne, fishsauce og salt og peber.
Varm en kraftig gryde eller wok uden slip let-belægning i 5-10 minutter ved højeste varme. Den skal være skoldhed, og en slip let-belægning holder ikke til det her. Kom ca. ½ deciliter vand i den brandvarme gryde. Den skal være så varm, at vandet deler sig i små dråber, der hopper og danser på bundens overflade.
Kom grøntsagerne og rejerne i gryden eller wokken og rør konstant, så de bliver svitset, men ikke brænder fast i bunden. Spæd op med lidt vand fra tid til anden undervejs. Giv det hele omkring 3 minutter, så grøntsagerne er lige netop ’gennemsydede’. Vend olien i og server med godt brød og soja.

Reklamer

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s