Lækkert porrefad

 

 

Der er bare så mange porrer i grøntsagshaven nu.

Vi er ved at have 4 haver nu, tror jeg: Grøntsagshaven, Den Helbredende Have, Terapihaven og den rodede hus-have.

Men porrer.

Porrer er lækkert, porrerne skal spises. Med timian, der også kan høstes i Den Helbredende Have.

 

Porrerne renses og svitses i lidt olie sammen med godt med timian, simrer lidt og lægges i bunden af et fad.

Overhældes med en sauce af sauterede løg plus hvidløg med soyafløde og rismælk, jævnet med mel. Smagt til med salt og peber, revet muskatnød, en anelse karry, lidt eddike og en knivspids sukker  (surt, sødt, salt, bittert, umami).

 

Og så låg på, det er her det nytænkende kommer ind. Dejen til låget var lavet af rå, iblødsatte kikærter (kikærter skal stå i blød natten over), hvedemel, timian, olie og salt. Det er nemt i en foodprocessor. Først kikærterne – som  ikke er kogt, det er rå kikærter – og så i med resten. Det er lavet på slump, til 5 personer/to tærtefade er der nok brugt 3 dl iblødsatte kikærter, 5 dl mel og 1 dl olie.

Bages ved 200 grader i ovnen til låget er sprødt.

 

Serveres med dejlig råkost af grønkål og rucola, også fra grøntsagshaven, revet gulerod og persilelrod med en anelse olie-eddike dressing.

Velbekomme!!

porrerifad1 porrerifad2 porrerifad3 porrerifad4 porrerifad5

 

Reklamer

2 Comments Add yours

  1. Anonym siger:

    Dejligt med afgrøder i haven f.eks. porrer. Det må vel snart være tid at sætte 2015- porrerne, så de kan vokse sig store og lækre.
    KH mor

  2. Anonym siger:

    Skønne billeder af dejlige porrer og andet. Smager sikkert også dejligtt.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s