Logbog, permadiplom

Hvad har du succes med lige nu
Hvad er udfordringen lige nu
Hvad er dit næste skridt
Hvad er det langsigtede perspektiv

22.05.2017
Succes – jeg mærker “countdown”. Det store redesign af Fejø Retreat mangler at blive færdiggjort, men jeg er nået langt, det samme gælder Lene Støvrings have. Og så er der alle de papirer og formularer man også skal udfylde plus egne reflektioner. Men det er en kæmpe succes at jeg er nået så langt og at jeg tror på at jeg når i hus.

Udfordring
Mit eget kritiske sind, det er svært at tro på at mine designs vil blive godkendt. Men – der kommer tilbagemeldinger og jeg skal så “blot” tweake” dem, så de kan blive godkendt. Ja.

Næste skridt
Læse lidt på Cathrine Dolleris´ diplomside Geoliv.dk plus begynde at nedskrive reflektioner.

Langsigtet perspektiv
At kunne støtte andre, der ønsker certifikat gennem lokale kurser plus være diplom støtte for Niki. God position for udvikling af Fejø Permakultur og Omstillingsinitiativ.

14.05.2017
Så er “Down to Earth” klar. Det tog fire timer.
Så mangler jeg Fejø Retreat, 8 timer, og Lenes Have, 6 timer – 14 timer i alt. Det er jo helt fantastisk at det ser ud til at jeg bliver færdig!!

13.05.2017
Succes med at have skabt overblik.
Mangler 4 timer på redesign af Fejø Retreat (måske 8) og jeg mangler 2 timer på Livelihood, jeg er færdig med Mindfulness and Permaculture og jeg mangler 6 timer på Lenes have. Dvs, 12 måske 16 timer.
I denne weekend kan jeg arbejde 6 timer i alt, så mangler jeg 10 timer. Mens jeg er i DSL kan jeg arbejde 4 timer i alt, så er jeg nede på 6 timer i den uge, der er den sidste uge i maj. Det er helt utroligt at tænke på at det faktisk vil lykkes mig at færdiggøre dette.

Udfordringer
Ja, det er jo at tiden går og jeg har en tendens til at udskyde plus at det er svært for mig at bevare det samlede overblik.

Næste skridt
Hente friske urter i haven, lave mig en kop urtete

Overordnet perspektiv
Jeg glemmer hvorfor det er jeg synes det er en god ide at jeg erhverver dette diplom. Jeg vil kunne bistå Niki på hendes vej og Lene og jeg vil kunne lave PDC for fejøboere og folk på Lolland. På sigt vil vi kunne tilbyde kombi kurser af on site og on line ydelser inden for permakultur. Men endnu mere overordnet, så det er det jo en bedre verden, jeg ønsker at bidrage til, med caring for people,caring for nature og recycling af surplus.

 

7.05.2017

Succes: Jee synes det har gået ok med at få lavet mere og mere på Lenes design, så det burde være overskueligt nu at få det helt færdiggjort.

Det samme gælder resten, så jeg tænker næste skridt må være at gennemgå de resterende 5 designs og gøre mig klart hvad specifikt der mangler. Jeg har trods alt 3 uger endnu og 20 dage med i snit 2 tim om dagen er alligevel en hel uge.

Udfordingen er måske ikke så meget tid, jeg kan godt sætte tid af, men så rent faktisk at GØRE det og blive ved og blive ved, hold nu op. Og jeg forstår ikke min egen modstand, men det var præcis det samme da jeg skulle skrive opgaven på mindfulness uddannelsen. Det er simpelthen angst, det er hvad det er. Voldsomt ubehag, præstationsangst, så hellere lave overspringshandlinger og undgå.

Det større perspektiv. Havde gode samtaler og efterfølgende mailkorrespondance med Tonie Bjørneskov om social permakultur netværk i PKDK. Har også kontaktet Looby Macnamara via LinkedIn med tilbud om at oversætte hendes bog til dansk.

Talte også med Ruben fra bestyrelsen i går, det  ar dejligt, om glæden ved at kunne se frem til at få diplomet, at Lene bliver certificeret og at vi selv kan holde kurser her. Så det større perspektiv er kvalificering og lokalt arbejde samt at have glæden i det jeg gør, glæden der også ligger bag angsten, glæden som altid findes, som den blå himmel ovenover.

 

23.04.27

Overblik
INFORMATION STRATEGY FOR HEALING GARDEN ON FEJØ AND FEJØ RETREAT LAND CENTER

23.04.17
Succes
Det tegner fint med Lenes have og jeg er godt i gang med de resterende 4

Udfordring
Tiden løber, det er venskeligt for mig at fastholde fokus og koncentration i to timer hver dag, der er så mange andre ting, som også er vigtige og ting, der bare dukker op og presser sig på

Næste skridt
Få mig et overblik

Overordnet perspektiv
Jeg glemmer det, hvorfor er det nu det er så vigtigt at jeg erhverver dette diplom?
Lou og Niki er også på vej, kunne det ikke bare være dem, der er diplomholdere på øen?
Min egen personlige tilfredsstillelse over at jeg faktisk har gjort noget, som jeg har tænkt på og haft lyst til i lang tid. Diplomprocessen har været værdifuld for mig i at holde fast i permakultur og i at fordybe hvad permakultur er og hvordan det udfoldes i praksis. Samarbejdet med Lene er et vigtigt perspektiv, også i andre samarbejdsrelationer, at kunne holde fast i permakulturens etik og permakulturens principper.

13.04.2017
Succes
Lige nu er det Lenes have, der har været i fokus. Jeg har været ovre i haven og måle op as to omgange sammen med Sophie, det er en kæmpe modstand/barriere, jeg har overvundet. Jeg har tegnet analysen af jorden, solen/lyset, vinden og vandet ind på små kort og fotograferet dem, jeg har taget en million fotos derovre, optimeret mange af dem og lagt dem ind på designet. PLUS jeg har udarbejdet en målfast tegning 1:200.

Udfordring
Om jeg bliver færdig. At fastholde fokus og bruge to timer hver dag på at designe, det er ikke lykkedes for mig at fastholde dette og så kommer jeg unægtelig bagud. Har også brugt meget krudt på at skrive fondsansøgning, på samarbejdet med Susanne og Mick om værdier og med Lotte, Susanne og Mick om dragon dreaming og årstidsfejringer.
Det er en stor udfordring for mig at udarbejde disse designs selv, jeg arbejder simpelthen meget bedre hvis jeg er en del af en gruppe. Men nok også god træning i selvtillid og selvstændighed.

Næste skridt
er at se på de resterende designs plus “social permaculture workshop” som jeg har fået feed back på, her skal redigeres.

Det langsigtede perspektiv er i denne sammenhæng at erhverve designet. Og hvad så? Arbejde målrettet, fortsat, sammen med Lene og Lotte og Mick og Susanne og Kai (og måske Lou og også lidt Rune) på at implementere permakulturens etik. Permakulturens etik implementeret gør bare verden til et bedre sted.

29.03.2017

Jeg har stor succes med at skrive og gøre. Der er kun to designs tilbage på min private side. Jeg har 5 designs til godkendelse, heraf skal jeg skrive dét om social permaculture rent efter de noter jeg lavede efter tutorial med Cathrine. Jeg føler at fokus holdes nogenlunde og inspirationen flyder og frem for alt LYSTEN til at gøre dette, blive færdig og især kunne handle udadrettet sammen med Lene.

Udfordringen er primært at jeg tvivler på mig selv. Hvis jeg ikke lige kan finde ud af noget, ja, så tror jeg ikke keg kan overhovedet. Og så tid, det er simpelthen så provokerende at det tager så relativt meget tid. Andre ting dukker op, det skal jeg også tage mig af og udenfor begynder det at gå stærkt nu.

Næste skridt er at holde møde med Lene og Kai om en ansøgning. Derpå aftenmøde i Fejøforeningen. Skulle måske droppe det, men det føles som om jeg skal.

Og så er det ellers planlægning, planlægning og planlægning, så jeg ved havd der er øverst på prioriteringslisten, når de unge mennesker begynder at komme, det tager for alvor fart fra den 7. april.

Langsigtet perspektiv er at genvinde tilliden og at kunne arbejde fremadrettet, sammen med nogen. Fik luge en god ide: sommerhøjskole for NOAH. Plus skrive til Kalø og permakultur i England om business opportunities.

19.03.2017

Prøver at lære at arbejde med iMovie, jeg tror på en måde ikke det er så svært, men man skal jo liiige lære det. Fandt tutorials på YouTube, jeg har så ikke fundet netop den, som er god for mig at lære efter.

Did design web on the herbal video project, I think it can be a opart of the information strategy…….

Now I am trying CEAP, and I really do not know what it is to evaluate. How did it go? En systematisk retrospektiv bedømmelse

14.03.2017
I succeeded!!  Got feed back on social permaculture design and sent 4 more. Positive feed back on changes in seaweed potato bed design.

NOW
I am going to write up the next 5, well I suppose one task is also to rewrite the social permaculture design according to the tutorial feed back.

Anyway, I am looking through the English permaculture website about designing. I need to enlarge my toolbox!!

Design tools that I am familiar with:

SADIMET
OBREDIMET
DESIGN WEB

Other tools:
Input output analysis
Sector analysis  (What is sector and what is zone?)
SWOT
zoning
PMI

NEW stuff to learn to know how to use and get familiar with
PASTE : Plants, Animals, Structures (Tools//Technologies) Events – use as part of clients interview while surveying the site
Group survey, client interview  https://knowledgebase.permaculture.org.uk/design-methods/group-survey-client-interview
CEAP: C  , Evaluate,

Knowing your pace, to use as a measurement tool

15.02.2017
Went to Birmingham to the diploma gathering. Soooo inspiring, so warmhearted. I loved it, even more then the first gathering in April.

I am really focused now on writing, get the first five sent off by beginning or middle of March and then do the rest so I can send it by end of May. And who knows, maybe I can do my presentation event by the end of November at the next gathering.

The success right now is that I have a good progress in my writing and I think I know what I an doing.
The challenge is the drawing of the base maps.
Next step is to DO it, to write and draw, set up the stuff.
The overall perspective is….. well, to make the world a better place, to be and feel more secure.

“The ultimate goal of farming is not the growing of crops, but the cultivation and perfection of human beings”. Masanobu Fukuoka, The One Straw Revolution

26.01.2017
(taken from Craig Gibsone and Jan Martin in Permaculture and spirituality): “It would seem sensible to design a global culture that solves our problems rather than creating them. That´s what Permaculture is all about”.

26.01.2027
I have had two “writing retreats” in order to write, one at Fahrendløse Mosteri” in Dec 2016 and another in The Selfsustaining Village in Fyn in Jan 2017. The one at Fahrendløse Mosteri for several reasons enden up on being very short, only from when I arrived Tuesday mid day until I left on Thursday morning. Anyway, it got med back on track and I started a website for my diploma designs only, Anne Moloney´s Permaculture Diploma Portfolio: https://annemoloneypermaculture.wordpress.com. I got a kind of design for writing up each diploma: Use og design Tools, Motivation and background, Survey/Observation, Implementation of permaculture Ethics, Implementation of permaculture principles (in a table) Analysis, Design Web, Implementation, Evaluation, Tweaking.

On the second one in Jan. I was carried away by my visit in the village and visiting old friends who live on Fyn and my whole existential turn-around, that I may not want to live at Fejø Retreat for the rest of my days, maybe I want to do something else, and certainly some things need to change if I am going to stay, but anyway I did get round to get a little bit of stuff done as well as I did A LOT of thinking.

On my visit at Simon and Kristine I realised that my personal motivation for doing the diploma is that I actually want to teach, I want to do PDCs in that Baltikum or even Russia if I can manage to learn Russian. Also I want to do one here at Fejø Retreat every year in a 4 leaf structure: 4 visits in real life on 4 different weekends during 4 seasons and the rest of it on-line. So I am going ti design that, and I want to do it together with Lene, who is doing her PDC this year at Karoline and Tycho. I want the target group for this PDC to be people who live in existing “communities” either it is a village, a suburban area or a non-profit housing association. Of we have 10 – 12 participants on each course and they pay 8.000 Danish kr. each (food and accommodation included) it will still give us a yearly support to our income of 80 – 96.000 Danish kroner. Maybe it can even be germans. Maybe we should ask Lou if she would like to be a part of this?

And I rewrote my timeline.

Right now I am thinking I might do one or two as an interview and film it and let photos and drawings serve as backgrounds.

I bought a book, Permaculture and Spirituality by Craig Gibsone and Jan Martin Bang and it is like a kind og revelation to me, and I think I will quote it a lot.

11.10.16
Er på advanced permaculture design kursus med Cathrine Dolleris og Joe Atkinson. Vældig inspirerende og her er tid til at arbejde med mine designs.

Det bliver mere klart for mig HVAD der er observation/survey, HVAD der er analyse og HVAD der er design og hvordan det overlapper hinanden og at nogle redskaber bruger man til flere ting.

Bruger sketchup (lidt), Holistic design management.

Husker at jeg i marts – eller var det februar? – var med Cathrine i England til en årlig diploma gathering. Det var jo OGSÅ totalt inspirerende.

Udfordringen er at huske alle de redskaber til observation, analyse og design

Observation – jordforhold, vindforhold, sol- og lysforhold, vand/regn/adgang til vand, sammenhæng med andre funktionaliteter, hvad ønskes bevaret, hvad ønskes ændret, hvad kan bevares, hvad kan ændres og hvad kan ikke.

Analyse

Input – output

PMI

De Bono´s tænkehatte

Design tools

Design Web

01.10.2016

Har taget yurten ned. Bortset fra nogen ting, der ligger rundt omkring og tørrer, vil det mest kunne være i info cabin. Det er bare så fedt.

 • Hvad har været en succes med yurten
 • Selve bygningen af den
 • hele konstruktionsfasen og samarbejdet med Soleah
 • Så smukt dens indre blev
 • Den var god at sove i, for op til 3 personer
 • gulvet har virket ekstremt godt
 • Døren blev meget fin
 • Det er så smukt et rum
 • Størrelsen er fin
 • Beliggenheden er fin

Hvad har været en udfordring

 • Vinden
 • Tagoverdækningen af telte var ikke vandtæt
 • Finde tiden til at sætte nyt tag cover op
 • Konstruere det sidste tag cover
 • Konstruere døren
 • Udarbejde den manglende finish
 • Runde tag stængerne

Næste skridt

 • Male døren og finde et egnet sted at stuve døren og karmen væk for vinteren
 • Finde dato for opsætning
 • Udarbejde planlægning for det manglende
 • Besøge Soleah

Overordnet perspektiv

 • Skabe bæredygtig sommerbolig som er økonomisk tilgængelig
 • Sammenhængene her på Fejø Retreat

10.07.2016
Meditativ haveuge
Skriver lidt om mindfulness og permakultur, det er hvad vi praktiserer nu.
Må intensivere skriveprocessen, så mine design kan nå at blive færdige og sendt af sted i midten af august. Må skrive hver dag, hver eneste dag.
Prioritere.

Jeg har stor succes med denne meditative haveuge.

Udfordringen er at jeg gennemfører uden egentlig at have lavet et design.

Næste skridt er at jeg skriver lidt hver dag.  HVER dag. Og fotograferer.

Det langsigtede perspektiv er at få mit diplom i hus således at jeg kan holde flere permakultur kurser her. – Men det kræver at jeg har nogfen ar arbejde sammen med om det.

At redesigne og realisere det overordnede design for Fejø Retreat og medvirke til at Fejø som lokalsamfund udvikler sig i bæredygtig retning, socialt, økonomisk, fysisk og åndeligt.
Picture

This is the drawing of the design web from People and Permaculture, by Looby Macnamara, taken from “Muddy Fingers” at http://muddyfingers.weebly.com/explanation-of-design-web.html

28.06.2016
Succes:
Yurten blev opført i påsken, meget vellykket, bortset fra at det øverste lag ikke var vandtæt. Så nu står den der, men en pressenning, men det bliver forhåbentlig ændret i næste uge.

Var i Bristol sammen med Cathrine i slutningen af april/beg. af maj på diploma gathering. Det var super inspirerende. Havde en session med Cathrine om selve det at analysere og reflektere, jeg er ikke HELT sikker på hvilke specifikke cognitive funktioner vi har gang i når vi henholdsvis reflekterer og analyserer, men det var klart for mig at begge dele er noget jeg gør. Så det handler om at blive klar over noget som allerede findes, jeg behøver ikke at lære mig noget nyt, som sådan, hvad dét angår.
Besluttede at komme i gang med diplomprocessen igen, bl.a. kunne jeg gå i gang med at tagene funktionsbedene op – men jeg fil det ikke gjort.

Vi havde et super vellykket kursus om social permakultur. Jeg selv måtte melde fra gr. stress, men jeg tror det var godt. Lærte at man kan være 3 til at udvikle men måske kun være to til at gennemføre en given aktivitet.

Vi har haft besøg af mange busselskaber og andre grupper, så vi har fået fine erfaringer med gruppeformidlinger i Den Helbredende Have på Fejø, der er meget at lære, men det har overvejende været positivt. Vi er også kommet med i det dansk-tyske kultKIT, vores lille projekt hedder HIBISKUS.

Lotte og jeg har gennemført FORBUNDETHEDs weekenden, det gik super godt, virkelig bare godt, godt, godt positivt hele vejen igennem.

Jeg har haft en uges arbejdspraktik på Team Folkesundhed, skriver på en ansøgning om at få gang i et decideret haveterapeutisk tilbud her.

Har dannet en “troika” med Morten og Kurt i relation til at gennemføre LAND netværkets årsmøde i november 2016. Vil dog afslutte designet som sådan, selvom arbejdet fortsætter.

Udfordringen
At finde tiden
Holde fokus
Bleve ved
Tro på at jeg kan

Næste skridt
Se designs igennem og begynde færdiggørelsen af de 5 designs som skal sendes af sted til første assessment i midten af august.
Potato bed (Land-based)
Yurt (Land-based)
LAND network internal communication and cooperating structure (People based)
Functionality beds (Land-based)
Integration of Mindfulness and permaculture (People based)

Spørge Simon om han vil/orker at gå i gang med mentoring igen.

Det overordnede perspektiv er en mere fredelig verden, at kunne bidrage til dette.

12.12.2015
Har gennemført workshoppen til LAND forsamlingen sidste weekend, det gik godt og der kom et fint resultat om LAND netværkets interne kommunikations- og samarbejdsstruktur.

Har fået fuldtids arbejde og må måske reducere mit ambitionsniveau om hvad jeg når at fremsende til Cathrine 2. januar.

Ny opdatering:

1.Learning pathway, 2nd time. Dette design fik jeg smidt direkte tilbage i hovedet ved min første vejledning fordi det ikke var godt nok. ER nu næsten færdig med at tegne mit “skoleskema”, så jeg tænker i løbet af et par timer kan jeg færdiggøre designet.
2. Functionality beds: er nået meget langt med dette, mangler at rentegne oversigten over alle funktionsbedene. Og så skrive lidt mere. Mangler stadig det samme
3. Yurt; går godt…… Har talt med Peter White og med Troels, kunne måske besøge Troels i morgen tirsdag den 24. nov. Har ikke fået besøgt Troels, men ar oprettet en mappe, kopieret papirerne fra Jeannie og Garry, har lånt to bøger på biblo og kopieret. Har talt med Sean, djævelens advokat. Har nedsat radius til 4,8 meter (tror jeg nok det er). Vil gå en runde i haven og finde de runde pinde/kæppe til taget.
4. Internal Communication structure for Danish LAND Center network: Workshoppen er gået super godt, skal renskrive og så er det færdigt.
5. Info strategy of Healing Garden and Fejø Retreat LAND Center; dette er en KÆMPE opgave, som jeg ikke har et samlet overblik over endnu. Pyh…..  Har talt med Lisa om at besøge hende en dag og kigge på det, få en slags overblik. Dette tror jeg at jeg må udsætte……har fuldtids arbejde nu, det er svært at besøge Lisa, har brig for sparring og Lene er fortsat syg.
6. Integration of mindfulness and permaculture: er så småt i gang, men det er svært…… har haft det oppe i den engelske diplomgruppe, det fik mig lidt i gang. Syns nu stadig det er svært. Vil kigge på dette, må måske udskyde.
7. Lenes have; er gået i gang, men Lene har været syg. Det design skal nu nok blive klar til 2. januar. Lene er stadig syg, svært at nå at tale med hende nu hvor jeg har fuldtids arbejde, men det gør måsle heller ikke så meget, hvis det bliver udskudt.

23.11.15

Skal have en mentoring med Simon i dag kl 14.

Her er listen over de designs, som skal være klar til at sende af sted 2. januar plus en lille opdatering på hvordan det går med dem.

1.Learning pathway, 2nd time. Dette design fik jeg smidt direkte tilbage i hovedet ved min første vejledning fordi det ikke var godt nok. Det vidste jeg nu godt – men jeg er “på den igen” og det bliver vist bedre….
2. Functionality beds: er nået meget langt med dette, mangler at rentegne oversigten over alle funktionsbedene. Og så skrive lidt mere.
3. Yurt; går godt…… Har talt med Peter White og med Troels, kunne måske besøge Troels i morgen tirsdag den 24. nov.
4. Internal Communication structure for Danish LAND Center network: går godt, har planlagt en workshop; denne workshop er en vigtig del af designet. Kurt har meldt ind og jeg har talt med Annette i tlf.
5. Info strategy of Healing Garden and Fejø Retreat LAND Center; dette er en KÆMPE opgave, som jeg ikke har et samlet overblik over endnu. Pyh…..  Har talt med Lisa om at besøge hende en dag og kigge på det, få en slags overblik.
6. Integration of mindfulness and permaculture: er så småt i gang, men det er svært…… har haft det oppe i den engelske diplomgruppe, det fik mig lidt i gang. Syns nu stadig det er svært.

7. Lenes have; er gået i gang, men Lene har været syg. Det design skal nu nok blive klar til 2. januar.

12.11.15
Var i Nakskov i går, købte mapper, kuglepenne, tusser. Glæder mig til at rentegne design for funktionsbede og zoner mm for kartoffelbedet plus my learning pathway. Skal i øvrigt også lære at tegne ting ind via photoshop. Har skrevet mailchimp og online værktøjer på listen.

1. Learning pathway, 2nd time – vil lave learning pathway som et skoleskema!!
2. Functionality beds – mangler at tegne bedene, læse igennem og få overblik over hvad der mangler rent tekstmæssigt
3. Yurt – billedmateriale
4. Internal Communication structure for Danish LAND Center network – forsøg med renskriv
5. Info strategy of Healing Garden and Fejø Retreat LAND Center – pyh…. nærmest ikke begyndt!!
6. Integration of mindfulness and permaculture – pyh, heller ikke nået langt med dét!!
7. Lenes have – proces med Lene……

Men det korte af det lange er at jeg har da pænt travlt.

10.11.2015
Mentoring session with Simon yesterday.
Went through my plans for the LAND Center workshop about the internal communication and cooperation in the LAND network, it  sounded quite good so far.

06.11.2015
At være arbejdsløs og tage en regnvejrsdag helt efter min lyst!!
Decided to work on my diploma.
Added stuff to the redesign of Fejø Retreat, timeline and a wheel of the year.

Installed Google Earth and for this pic for the garden:

DHH_Image

Now I need to learn how to draw on it  🙂

And this pic for the whole estate:

Fejoeretreat_Image

AND THIS PIC FOR LENES GARDEN:

LENES HAVE

Found this recording from the IPC in Cuba

He says: We need a new word, sustainability is blurred, so he suggests regeneration, regenerative. He also says permaculture has a big potential, who gave it up once they got started? But also there are many other designs methods and stuff that is good, it important not to restrain oneself in a too tight suit.

Holistic management and key line design.

The climate that is the most important to change is the climate between our ears, in our heads. And to go mainstream, we need to pass 10%.

Challenge is to keep going, steadily.

Next step is to look at the planning of the workshop at the LAND annual meeting

26.10.2015:
Mentoring session with Simon.
The workshop about the design of the communication and cooperation af the Danisk Land Center network is finding irs form.
I´ve plantet garlic today and worked on the compost. Many thoughts about the Fejø Retreat redesign fly through my head, there are soon many aspects.

25.10.2015:
I have great success on working on the mindfulness and permaculture diploma, which shows to have elements also og the design of livehood for 2 persons at Fejø Retreat LAND Center.
I found and article by Ella Hilker about social entrepreneurship, which was exactly my “missing link”. I am reading, taking notes, working with design web, went to see Lotte. Happy, creative, energised .

My challenge is to believe that I can actually find the people, when I am ready, who will work together with me on this. I expect to be ready by spring 2016.

Next step is to formate the different networks, see in which category people belong.
I have a mentoring session with Simon tomorrow.

24.10.2015:
The tutorial session was on Monday and today i Saturday. The tutorials are like inspirational injections. We have been working hard and focused on implementing the design of the functionality beds during this week. And we 95% there which is so great. And the film has come. And a group from the Healing Garden is going to the Transition Event on Wednesday and I am so excited about it, even though it is not specifically linked to the diploma proces, it feels as if it has to do with working so thoroughly with permaculture.

I am looking at my timeline. There is not too much time, I must economise and focus during this period where I have time and I am out of work. I can do it!!

So to day I will go briefly through the designs that I am going to send in 2 months time

And on Sunday (tomorrow), Monday and Tuesday I will spend 1 hour each day on diploma work.
The week after I will also use 1 hour at the least every day and see where this brings me.

a. Learning pathway, 2nd time
b. Functionality beds
c. Yurt
d. Internal Communication structure
e. Info strategy of Healing Garden and Fejø Retreat LAND Center
f. Integration of mindfulness and permaculture

 • and I need to redo the Potato Bed design.

20.10.2015
Had my first tutorial session yesterday and I got verý positiv feedback on my potato bed diploma. I have to redo some of it, though. And I need to reflect more. I will try with a reflection page/logbook, and hopefully I can find the relevant reflections when I do my diploma write ups from all my notes.

We have been moving plants in the healing garden functionality beds. We started Saturday at the great plant moving event with cakes afterwards, lovely cakes, and we moved plants yesterday and we have moved plants today. I think we will be through with it tomorrow, and hopefully it will not rain.

14.10.2015
Challenge: Being there person I am, I often think it were easier for everybody if I were somebody else. Nicer, smarter.
Going well: https://annemoloney.wordpress.com/2015/10/14/design-af-funktionsbede-nu-er-vi-der-naesten/
Done a really good job with Lou and baseman 2 of the design og the functionality beds is nearly there. Saturday we are going to actually move the plants.

Next step: make new mentoring appointment with Simon

11.10.2015:

Challenge: I have so many other things going on that does not have to do with the diploma proces.
Going well:

https://annemoloney.wordpress.com/mit-permakulturdiplom/learning-pathway/timeline/

I did mentoring with Simon, very good. My “dead spot” regarding the design of the internal communication structure of the Danish LAND Center network has “thawed” and what I am going to do is this:
Ask Cathrine to have a workshop regarding this specifically
The key questions will be:
Do we have anything to communicate about in the Danish LAND Center network?
If the answer is “yes” what is this? We can look into the stuff that is already produced on this matter and see if we actually think that it fits us, that it is not just ideas, but that it is something that we actually want and that we think we could benefit from.
And the next question is HOW do we want to communicate about these subjects?
The design of this workshop will be a part of the design.

Next step: finish the considerations concerning the functionality beds this week with Lou and draw the actual design

I visited Suderbyn, also extremely inspiring.

03.10.2015: I am quite succesfull on the functionality beds design.

The challenge is TIME and the difficulty for me to do things alone, I really do not like that, so it is great that I have mentoring sessions with Simon and that Lou is here, helping out with the functionality beds design.

Next step is to record some more of the stuff that we did the previous days. And later this Saturday morning I will continue the design work together with Lou.

Tuesday, Wednesday, Thursday and Friday we have been looking into the design og the functionality beds. We have worked with this design at a couple of earlier occasions with the woof´ers on perma party program evenings. We have used the Design Web so far. On Wednesday we started with the OBREDIMET and started the observations in the different beds and more overall observations. We spent a couple got hours, Lou and I, doing this. This proces continued on the Wednesday and the Thursday. Yesterday on the Friday we looked at Barriers and Resources, today we will look at evaluation and hopefully the actual design proces can start tomorrow, Sunday. We need to have the design ready, soon, because we need to move a lot of plants around, do the mulching and prepare the beds for the annuals and biannual so they are ready for sowing and planting when strong comes and the new season starts.

24.09.2015: Mentoring with Simon, nice to be “back on the horse” again. Extremely inspiring to visit Cathrine and Kattekærhus last Tuesday, the assessment visit. Working today on the yurt design, almost through the Design Web, not yet having analysed all the elements. Must see Patrick Whitefields design manual.

Did quite  a lot of work on the yurt design; https://annemoloney.wordpress.com/mit-permakulturdiplom/learning-pathway/5-design-of-yurt/

21.09.2015: First feed-back on the 2 designs I sent to Cathrine. And yes, the Learning Pathway needs much more elaboration. I´m reading the guide again, they say it is a good idea to keep copies, so that one can reflect on how the learning pathway changes, I guess that is a good idea.

20.09.2015: Sent the first outline of the design for the potato bed to Cathrine. 2nd tutoring session on Oct 19th, Looking forward, it seems pretty real that this is happening.

09.09.2015: Back on track. Yesterday we had a succesfull meeting in the diploma support group, me, Lou and Simon. It is very productive. And I get inspired and I just want to do these diploma designs. Reporting on the potato bed: https://annemoloney.wordpress.com/2015/09/09/mere-kartoffelbed-og-hoest/

04.09.2015: Well, the Healing Garden funding project has forced me to take an involuntary break, just could´t some with both the diploma proces AND the deadlines of the garden project. Anyway, now the last deadline is passed and only need to finish the “udbetalingsanmodning” which is not soon easy, but I think I will get through it during this coming weekend.
I have a sky meeting with my diploma group, Lou and Simon on Tuesday evening, I am REALLY looking forward ti this, to get back on track again. In 2 weeks time I need to send what´tever I need so send to my tutor, to prepare for my next session with her which is on Oct. 19th.

I have more or less made an appointment/agreement with Clive and Julie to go to Scotland for my presentation event, this will hopefully be in the fall of 2017.

In the potato bed we are harvesting potatoes and monitoring how much. Preparing for next year crop and starting off the 2016 potato bed. https://annemoloney.wordpress.com/2015/09/04/dagen-i-dag/

16.08.15: I can see it is a long time since i posted something here. I have been working on the diploma, though.I think it is a REALLY good idea if I can be systematic and post just a little short something every week. I do mentoring with Simon and I have skype meetings with Simon and Lou every 6 – 8 weeks in the diploma support group.

We are monitoring successfully, the designs according to the Design Web are unfolding, some more than others, and 3 people on the island have committed themselves to a design, now the challenge is to find the time to actually do these designs.

The challenge is to work steadily and systematically. Next step is to set up a skype meeting with Simon and Lou – should be easy as Lou is living here for the next weeks. Grøn Kirke, hvad med det? Også et design, måske?

The slugs are eating the potatoes, the slugs seem to thrive very well in the seaweed. Otherwise the potato bed is a success.

06.06.15: We have fetched one trailer full of seaweed and put it on the potatoes, most of them are sprouting well. I am doing a lot of work with the design web and we use it on our perm party program evenings//thursday evenings. I even laminated a set of drawings and put the questions on the back of them.design-web

11.05.2015: Last potatoes sown in potato bed: https://annemoloney.wordpress.com/2015/05/11/potatobed-all-potatoes-in/

02.05.2015: design web on Potato bed: https://annemoloney.wordpress.com/2015/05/02/

25.04.2015: My succes right now is I did my induction event, I got my membership og English Permaculture Association, I started to read People and permaculture, I know what SADIMET is, I know what Design Web is, and I´ve seen an example of OBREDIMET.

My challenge is to keep going, steady, maybe not everyday, but several times a week.

My next step is to call Cathrine and ask her about the People and Permaculture idea for 2016 and also ask Susanne and Lene og maybe even Astrid if they would be a part of a planning-and-arranging team.

My long term perspective is to realise the design of Fejø Retreat, at the latest by 2029, at that time I will be 77 years of age – a bit scaring, isn´tit? But truly, I think it is going to take that long, and I am intending to enjoy every step on the way.

At the moment I started to read and work myself through People and Permaculture by Looby Macnamara, it is very interesting and very relevent, but it is difficult for me to read and work with it, I wonder why?

I´ve been working with gratefulness and connectedness rounds at several occasions: For tea with Lotte, in the “seminar-group” at work, on the first meeting af the new board og The Healing Garden, and as a beginning routine with Astrid on the perma party program evenings. – And, not to forget – I´m working on the design of the “designing the culture” of the LAND Center Denmark network, which I am going to facilitate at the annual meeting, and I am working on the celebration of Cathrine, which will be an expression og gratefulness and connectedness towards her at the annual meeting.

25.04.2015: https://annemoloney.wordpress.com/2015/04/25/diplomtanker-25-04-2015/

On 9 – 14 of April we had Peter Cow as our teacher and facilitator on “People and Permaculture” – and it was GREAT. I did some notes from the course:

https://annemoloney.wordpress.com/2015/04/11/

https://annemoloney.wordpress.com/2015/04/12/

https://annemoloney.wordpress.com/2015/04/14/

06.04.2015: Gang i kartoffelbedet med tang-jorddække: https://annemoloney.wordpress.com/2015/04/05/kartoffelbedet-det-ny-kartoffelbed/

30.03.2015: Diplom 1.0, det er stadigvæk i begyndelsen
https://annemoloney.wordpress.com/2015/03/30/diploma-1-0/

15.03.2015: Flere designtanker
https://annemoloney.wordpress.com/2015/03/15/mere-diplomproces-flere-designtanker/

28.12.2014: Designtanker, begyndelsen til begyndelsen: https://annemoloney.wordpress.com/2014/12/28/designtanker/

18.12.2014: Diplomprocessen er så småt i gang igen https://annemoloney.wordpress.com/2014/12/18/videre-med-permakultur-diplom-processen-skitser/

28.10.2012  Efterårsferien sluttede og ja – der bliver ikke så meget tid til overs til noget som helst. Jeg brugte onsdag og torsdag på at hente og bringe bilen, der skulle på serviceeftersyn, fredagen til beøg i KBh og lørdag – ja, der fik jeg bagt en vegansk chokoladekage. Havde ondt i hodet af hvad grund det nu måtte være og var træt som…….. I dag søndag står den på at skrive en ansøgning og går en tur i det gode vejr. Jo, jeg har da hjembragt 7 poser blade fra arbejdet.

23.10.2012: Æble- og røde tjørnebær høst https://annemoloney.wordpress.com/2012/10/23/sidste-dag-i-efterarsferien/

22.10.2012: Domedrivhusmodel nr. 1 https://annemoloney.wordpress.com/2012/10/22/dome-drivhus-model-nr-1/

22.10.2012: Drivhusdrømme https://annemoloney.wordpress.com/2012/10/21/drivhusdromme/

21.10.2012: Aftale om chili frøbytte med Annette Nielsen og Martin Lehmann

20.10.2012: Veganerost  https://annemoloney.wordpress.com/2012/10/21/veganerost-eller-veganerost/

20-10-2012 Mere gøre bede vinterklar med mere https://annemoloney.wordpress.com/2012/10/20/mere-sol-den-20-oktober/

19.10.2012: Gøre bede klar i køkkenhaven ; sendt mail til Kosters Trädgårder. https://annemoloney.wordpress.com/2012/10/19/eftermiddagssol-den-19-oktober-2012/

19.10.2012: Kilowat  https://annemoloney.wordpress.com/2012/10/19/kwh/

Udfordring: at jeg simpelthen ikke gider alt det måle gejl og jeg ved at jeg kommer til at glemme det, mange, mange gange
Næste skridt: Gøre stedet vinterklar. Græsslåning, høste de sidste æbler, afmontere køleskabet, lave system/tabel til måling af el, vand, fyringsolie og benzin, tildække bede med blade

17.10.2012: Satte hvidløg  https://annemoloney.wordpress.com/2012/10/17/hvidlogsbedet-2013/

15.10.2012: Veganerbrunch  https://annemoloney.wordpress.com/2012/10/15/fejring/

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s