Planter og sundhed

Mennesker kan få alt hvad vi behøver fra planteverdenen. Animalske produkter er ikke et must for at vi kan være sunde.

Kalk, for eksempel, fås fra bl. a. disse mange kilder:

Grønne grøntsager
Kørvel, persille, grønkål, mælkebøtte, broccoli, hovedsalat, kinakål, bladselleri, artiskok, grønne bønner, hvidkål, spidskål,

Brændenælde

Urtica dioica

Brændenælder er meget mere end en modbydelig stikkende plante – den dufter og smager herligt, og den er en af de planter, der indeholder flest vitaminer og mineraler, f.eks. masser af C-vitaminer og mere jern end spinat. Så har du brug for noget sundt, der samtidig er yderst lækkert, så er det med at komme ud og plukke nælder.

Du kan bruge både liden og stor nælde til at lave suppe af. De små spæde skud i marts og april er uden tvivl de mest lækre, men nælder kan dog plukkes hele sommeren, pluk så kun de pæne topskud, som du selv synes ser lækre ud, – sådan ca. 5-10 cm.  Får du plukket for mange nælder nu du er i gang derude, så kan du fryse resten og have et lager af frosne vitaminer. Du skal blot overhælde dem med kogende vand, inden du fryser dem.

Andre grøntsager
Pastinak, persillerod, selleri, kålrabi, rødkål,

Frugt
Figen, solbær,  appelsin, mandarin, grapefrugt.

Tørret frugt
Figen, abrikos, rosin, daddel,

Nødder  mv
Mandel,  paranød, pistacienød, sesamfrø, hasselnød, solsikkefrø, jordnød, valnød, cashew,

Tørrede bønner mv.
Soyabønner, hvide bønner, kikærter, tofu, mungbønner,  brune bønner,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s