Vejbred

vejbred

Jeg synes vejbred er sådan en smuk plante. Jeg har to slags i haven rundt omkring, denne bredbladede og så den lancetbladede.

Lige nu skinner solen, men for kort tid siden, da jeg knipsede med kameraet, havde det lige øsregnet og luften var nærmest diset og tung af væde.

Der står den så, op ad muren, på et sted som den selv har bestemt. Og jeg har ladet den stå, for jeg synes den er lige så dekorativ som for eksempel hosta.

Dens medicinske virkninger har jeg ikke sat mig ind i endnu, blot ved jeg at mange af de små overvintrende fugle kan lide frøene, hvis man samler frøstandene her i august og september og lægger dem ud i løbet af vinteren. De er sikkert olieholdige og gode.

Advertisement

3 comments

  1. Mine vejbred ser noget mere ydmyge ud, det er mest i græsplænen, jeg bemærker dem, de har jo ikke mange chancer pga plæneklipningen.
    KH mor

  2. Min kanin elsker vejbred 🙂 Da jeg var barn samlede de lange frøstande , til min undulat.
    Og du har ret, det er en meget fin plante og står smukt der ved siden af hostaen .

  3. Vi har også meget store og kraftige vejbred i år. De fremmer sårheling, og vi bruger dem til så komme på sår og rifter og når man har brændt sig på brændenælder og i den dur. Børnene var ikke ret store, før de lærte at lokalisere og bruge vejbred – som regel finder de bare selv en plante, tygger lidt på et blad, og kommer massen på hvor de har behov for det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s