Man tager de linser, man har (røde, grønne, gule, sorte, små eller store).
Hvis man har tid – og linserne er egnet til det – sætter man dem i blød før kogning.
Man koger linserne til de er møre, og det varierer hvor længe man skal koge dem efter type og om de har været sat i blød eller ej.
Til 4 personer og en rest til pålæg til dagen efter tager jeg cirka 3 dl tørre linser og koger dem i rigeligt vand, blot med salt.
Mens linserne koger snitter jeg 2 – 3 kepa løg fint og en 4- 6 fed hvidløg hakker jeg fint.
Jeg hakker et bundt persille og tænder for ovnen og tager et ildfast fad frem.
Når linserne er møre, hælder jeg vandet fra, og mens de er varme tilsætter jeg en stor klump smør (100 gr). Hvis man ikke spiser smør kan en god olie fint bruges, men da linser er meget tørre i det er det en god ide ikke at tænke på slankhed lise i den sammenhæng, hvis man vil have en god smag. Altså rigeligt med fedtstof.
I med de hkklede løg og hvidløg og persille.
En god slat tamari eller anden god soya (1(2 dl)
4 hele æg, piskede
Væske, jeg har eksperimenteret med forskellige ting, det virker godt med både mælk, fløde, æblemost, soyamælk, rislmælk eller blandinger heraf.
Konsistensen skal ikke være som suppe, men ehller ille som havregrød, der skal være tyktflydende og lindt.
Ned i formen, ind i ovnen, bage 30 – 40 min ved 200 til den er fast og brun på toppen.
Velbekomme!
Sikkert en opskrift, der er værd at prøve. Og der er en god brugsanvisning, som man nok kan forstå.
KH mor
Lyder godt – den prøver jeg (måske med lidt variationer).
Det var ikke meningen at jeg skulle være anonym …
VH Nis
Hej:) hvor lang må den være i køleskabet? Kan den gå ifryser? Tak tak
Den kan holde sig nogen dage i køleskabet, 4 – 5 stykker vil jeg tror (Vi får den altd spist på 2. eller 3. dagen *smil*). Den kan fint fryses, det har jeg afprøvet..
Jeg har lige bagt den og hvis man gerne vil have smagen af leverpostej så kan krydderierne stødt Allehånde og stødt Nellike puttes i. My god…. Troede ikke noget kunne smage SÅ godt…. Er ikke sidste gang jeg bager dem… 😉