Så er der pløjet

Vores søde nabo, som er så naturinteresseret at han gerne vil lave vildtspor og insektvold, har nu pløjet kornslangen. Uhhh – det er en fryd at stå der på bakketoppen og se den slynge sig, sort og muldet gennem landskabet. Går man tættere på, kan man se at jorden “fælder” lige som den skal – og den lune vind tørrer hurtigt de fugtige jordkamme.

Vi harvede i efteråret. Vi harvede og harvede og harvede – dvs. det var mest naboen, Rene, der kørte og harvede, traktoren var for stor og vild og omvendt til mig. Men vi syntes ikke at såbedet blev godt nok. Så nu er der pløjet.

Havre skal der sås, det må jeg se at få bestilt.

Og så er den første af 3 store runde halmbigballer arriveret, vi har skullet hente dem hele vinteren, men først sne, dernæst mudder har forhindret at vi fik det gjort. I søndags forsøgte vi med en trailer, men den var for smal. Så forsøgte vi med en anden traler, men den var punkteret. Og nu har manden på Nylandgård kørt den førstebigballe herud på sin traktor, glad i aftensolen. Ja, det var manden der var glad. Halmen skal bruges til jorddækning i al vores permakultur. Først pap, så halm. Det kan kun blive godt!!

Tænk at vi mennesker bliver glade af at hjælpe……. hjælpe hinanden, hjælpe naturen.

One comment

  1. Det bliver sikkert en flot havreslange, når alle planterne står der med bjælder på, i den gamle sang står der “mer end 20 på hvert strå”. Nutidens havreplanter har nok mere end 20 på hvert strå.
    KH mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s