Braiseret mælkebøtte med hvidløg

mælkebøtteBraiseret er nok ikke det rette ord, jeg har slået det op, det betyder stegning ved svag varme tilsat lidt væske. Men det er sådan et FINT ord, også sammen med mælkebøtten, forårets fine fremspirende grøntsag.

Når man luger og klargør bede, som vi gør lige nu for fuld hammer, så finder man mange fine mælkebøtteplanter. Tag dem med ind i køkkenet og rens dem grundigt for jord. Grundigt.

Pil og hak groft noget hvidløg og lad dem simre i olivenolie på ne pande sammen med mælkebøttebladene i et kvarters tid. Salt, lidt med godt.

Det smager himmelsk, en smule bittert, forstås, og er uendelig godt for lever og galde. Kan bruges som alle former for tilbehør og pålæg, oven på og ved siden af.

Reklamer

Published by: Anne Moloney, Fejø Retreat

I live together with my husband at the most wonderful place of Fejø Retreat. I am a trained mindfulness meditation teacher and body psychotherapist. On the land we are realizing our permaculture design with the help of many volunteers. A healing garden opened in 2013.

Kategorier UncategorizedSkriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s